HWL3 Valencia: De kwartfinales

In de Hockey World League in Valencia zijn vandaag (donderdag) de kwartfinales gespeeld. Ierland lootte als nummer één van poule B China, de nummer vier van poule A. In poule A was Groot-Brittannië de sterkste, de Britten wonnen vier wedstrijden namen het in de kwartfinale op tegen Zuid-Afrika.

Argentinië-VS-USA-Amerika-RU-WK-dames Barrionuevo

11:30 Ierland – China 0-0 *China wint na shoot-outs

In de kwartfinale verraste China tegen het verrassende Ierland. Ierland legde beslag op plek één in poule A, maar kon de sterke lijn tegen nummer vier China niet doorzetten. In de reguliere speeltijd bleven de landen steken op 0-0. Na vijftien shoot-outs waren de Aziaten, nummer zeven op de wereldranglijst, met 3-4 sterker dan de Europese opponent, de huidige nummer veertien.

14:00 Argentinië – Verenigde Staten 3-0

De Verenigde Staten, met assistent-coach Janneke Schopman op de bank, hadden niet veel in te brengen in de kwartfinale tegen Argentinië. Dankzij twee goals van Carla Rebecchi en een doelpunt van Noel Barrionuevo (foto) liepen de Zuid-Amerikanen uit naar een 3-0 stand. In het eerste grote toernooi zonder superster Luciana Aymar ligt Argentinië voorlopig op stoom.

16:30 Groot Brittannië – Zuid-Afrika 2-0

Via twee goals van Alex Danson en Kate Richardson-Walsh binnen een tijdsbestek van twee minuten in het eerste kwart stelde Groot-Brittanië de overwinning op Zuid-Afrika veilig. De Britten wonnen tot nu toe al hun wedstrijden op deze HWL-ronde. Zuid-Afrika, nummer elf van de wereld, won nog geen enkele keer. Ze mogen in de wedstrijden om de vijfde tot en met achtste plek in de herkansing.

19:00 Duitsland – Spanje 1-1 *Duitsland wint na shoot-outs

Duitsland is de laatste halve finalist in Valencia. Die Danas beslisten de wedstrijd tegen Spanje door middel van shoot-outs. De Zuid-Europeanen kwamen op voorsprong dankzij Lola Riera, maar Eileen Hoffmann bracht onze oosterburen op gelijke hoogte. Franzisca Hauke scoorde de beslissende shoot-out.

Reageer