HWL3 Valencia: De poulefase

De kwartfinales in de Hockey World League in Valencia beginnen vandaag. Canada en Uruguay spelen vrijdag om de negende plek, zij zijn door hun laatste plaats in poulefase uitgesloten van de kwartfinales.

L

China verloor drie duels, maar had aan één overwinning op Canada genoeg om zich als vierde in poule A te plaatsen voor de kwartfinale. Daarin treft het Ierland. De Ieren werden verrassend eerste in Poule B, met daarin ook landen als Duitsland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

De tweede kwartfinale op het programma is die tussen Spanje en Duitsland. De Spaanse vrouwen eindigden als derde in Poule A door overwinningen op China en Canada, een remise tegen Argentinië en een nederlaag tegen Groot-Brittannië. De Zuid-Europeanen nemen het op tegen Duitsland. Onze oosterburen zijn nog ongeslagen na de poulefase. De Duitsers wonnen van Uruguay en Ierland, maar verspeelden de koppositie door gelijk te spelen tegen de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Het derde duel op donderdag is een herhaling van het duel om de bronzen plak van het wereldkampioenschap in Den Haag. Argentinië, de nummer drie, neemt het op tegen de VS, de nummer vier. De Zuid-Amerikanen werden tweede door zeges op Canada en China en een gelijkspel tegen Spanje. Las Leonas verloren van Groot-Brittanië. De Verenigde Staten haalde evenveel punten als de opponent, zeven, maar pakte daarmee de derde plek in poule B.

Tot slot speelt groepswinnaar Groot-Brittanië tegen Zuid-Afrika. De Britten wonnen al hun wedstrijden in de poulefase. Zuid-Afrika daarentegen won nog geen enkele keer. Wel speelde het twee keer gelijk: tegen Uruguay en Duitsland.

Hier vind je het resterende programma van de HWL-ronde in Valencia.

Reageer