HWL4 Raipur: Nederland en Duitsland scoren niet

Oranje was drie maanden geleden oppermachtig in Londen en versloeg Duitsland in een zinderende EK-finale met liefst 6-1. Vandaag, in de volgende ontmoeting tussen de buurlanden, was geen sprake van een doelpuntenfestijn, noch van Nederlandse suprematie. Uitslag in de eerste poulewedstrijd van Nederland op de Hockey World League in Raipur: 0-0.

Duitsland was in de eerste helft eigenlijk gewoon beter dan de formatie van Max Caldas, waarin Joep de Mol en Bjorn Kellerman debuteerden. Christopher Rühr kreeg twee veldkansen, die Jaap Stockmann puik stopte. Niklas Wellen deed ook een poging, maar zag zijn tip-in voorlangs vliegen. Oranje kreeg een enkele strafcorner, maar Hidde Turkstra gaf zijn pass niet helemaal scherp, waardoor Roel Bovendeert niet goed kon stoppen en die mogelijkheid om zeep was geholpen.

Voor rust kreeg Duitsland letterlijk en figuurlijk een flinke klap te verwerken. Moritz Fürste, één van de sterspelers, tikte een bal weg voor de voeten van Thierry Brinkman. De aanvaller van Bloemendaal had echter al uitgehaald en door de afwezigheid van de bal zwaaide zijn stick door tegen de knie van Fürste. Einde wedstrijd voor de Duitser.

 

Stockmann ontving na de wedstrijd de prijs voor man van de wedstrijd en die titel verdiende hij onder andere voor knap keeperswerk na rust. Duitsland kreeg een strafcorner na een shootje van Mink van der Weerden. De goalie van Bloemendaal redde de inzet, was alert bij de rebound en stopte de twee volgende inzetten ook.

 

Met nog zestien seconden in het derde kwart te spelen zocht Oranje de aanval, toen Constantijn Jonker onderuit werd gelopen door Lukas Windfeder. Geel voor de Duitser en nog geen vijf seconden later kreeg Oskar Deecke groen voor duwen. Oranje begon het laatste kwart met twee man meer, maar kon niet profiteren van dit powerplay.

De mogelijkheden waren wel voor Oranje, maar naar het goede voorbeeld van zijn collega stond ook Nicolas Jacobi ontzettend goed op te letten. Oranje en Duitsland delen plek twee in de poule. Argentinië, de tegenstander van Nederland morgen, staat eerste na een overwinning op India.

 

Reageer