HWL4 Raipur: Oranje houdt stand tegen Argentinië van Peillat

Oranje heeft na de remise tegen Duitsland een goede zet gedaan op de Hockey World League in Raipur, India. De mannen van Max Caldas versloegen Argentinië met 3-2 en voeren momenteel de ranglijst in poule B aan. De Nederlandse goals kwamen van de sticks van Thierry Brinkman, Seve van Ass en Roel Bovendeert. 

Nederland was  in de eerste twee kwarten duidelijk de bovenliggende partij in het duel met de Zuid-Amerikanen. Dit vertaalde zich uit in een 3-0 voorsprong. Het eerste doelpunt was het mooist, Brinkmans aanname en schot waren een lust voor het oog. Van Ass had het nodige geluk bij zijn score, zijn inzet werd aangeraakt door een Argentijn. Zijn ploeggenoot bij Rotterdam, Jeroen Hertzberger, was de aangever bij de derde Oranjetreffer, nadat hij op zijn beurt de bal op prachtige wijze van man of the match Robbert van der Horst had ontvangen.

Tegen andere ploegen zou een 3-0 voorsprong misschien comfortabel zijn, maar Nederland bleef uiteraard op zijn hoede. Met Gonzalo Peillat, huidig topscorer van de Hoofdklasse, in de gelederen hadden Los Leones het ultieme wapen achter de hand. De verdediger van HGC kreeg rond de rust de kans zijn klasse te laten zien. Eenmaal voor en eenmaal na de pauze schoot Peillat binnen vanuit zijn specialiteit, Pirmin Blaak was kansloos.

Aan Oranje de schone taak de overgebleven voorsprong van één doelpunt verschil in de resterende twintig minuten te verdedigen. Dat lukte, ook toen het Nederlands elftal even met een man minder op het veld stond door een tijdstraf voor Bovendeert.

Comments (10)

 1. Bart van Merwijk

  Beste mensen,

  Los van het feit dat de resultaten en het spel de laatste tijd in orde zijn. Wat vinden jullie van het feit dat onze bondscoaches max caldas en alyson Annan respectievelijk zo’n 50 kilo en 25 kilo te zwaar zijn ??
  Je hebt toch een voorbeeldfunctie naar je spelers toe lijkt me. En als uithangbord van het Nederlanse hockey komt het ook niet bepaald professioneel over …

 2. Altijd wat te zeiken….

  Wat een gezeur…..

 3. Volkomen mee eens. Zien er werkelijk beiden niet uit en het haalt aanzien van de sport omlaag. Bovendien is het prediken van fitheid door deze mensen een gotspe…

 4. en dan na te gaan dat beide bondscoaches ooit getrouwd waren… Max heeft geloof ik in het verleden wel geprobeerd om kilo’s kwijt te raken toen hij coach was van de dames, maar het kennelijk nu opgegeven. Het doet echter niets af aan zijn kwaliteiten. Maurits Hendriks, Paul van Ass zijn beide ook aan de zware kant.

 5. Naast te zwaar, vind ik vooral de gangster uitstaling van Max vrij bijzonder.
  Voor potentiele sponsoren dient een Bondscoach zich te presenteren.
  Ongeschoren boeven kop, kaal hoofd, dikke zonnenbril, etc etc.
  Maar goed de KNHB heeft al genoeg moeite om een assistent Bondscoach qua gedrag onder controle te houden….

  Houdoe

 6. A. Max Caldas heeft helemaal geen kaal hoofd
  B. Al had hij een kaal hoofd, dan nog? Wil je bondscoaches verplichten een toupetje te gaan dragen?

 7. Onder de noemer: “We halen resultaten, dus waar kunnen we nu negatief over zijn?!”

 8. Joehoe, waar blijft de uitleg van de bond over de beslissing betreffende Willemijn B.? Het volk wil duidelijkheid!

 9. Wel, de coaches van de dames- en heren ploeg reflecteren min of meer de afkomst en attitude van onze internationals; allemaal redelijk ‘gewoon volk’; al denken ze daar zelf heel anders over…

  De maatschappij is aan het veranderen en helaas de hockeywereld ook. RIP wat ooit was;)

 10. Vroeger waren de namen Jan-Willem, Roderik enz, nu zijn er ook hockeyers met de naam Mike …

Reageer