HWL: Nederlandse heren spelen gelijk, maar zien de Wijn uitvallen | Hoofdklasse Hockey Nederland

HWL: Nederlandse heren spelen gelijk, maar zien de Wijn uitvallen

sander-de-wijn-oranje

De Nederlandse heren hebben in hun eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland gelijk gespeeld. In Rotterdam werd het 3-3 voor het Nieuw-Zeelandse team.

De Nederlandse heren komen al snel uit de startblokken. Oranje zocht meteen de aanval en staan al snel tegen tien man te hockeyen. Stephen Jenness haalde Sander Baart opzettelijk neer na twee minuten en kreeg hiervoor een gele kaart.

Na de gele kaart ging Nederland vol op de aanval. Helaas voor Oranje zag het al vroeg Sander de Wijn uitvallen met een beenblessure. Nederland bleef rustig en kwam op voorsprong. Rogier Hofman soleerde vanuit zijn eigen cirkel voorbij drie man en gaf de bal af op Verga. Verga gaf de bal voor, waarna in de rebound een schouder van Nieuw-Zeeland werd geraakt. Een strafbal was het gevolg. Jeroen Hertzberger nam de verantwoording en scoorde koelbloedig de 1-0. Na de openingsgoal werden de Kiwi’s sterker en kwam op gelijke hoogte via Hugo Inglis. Inglis scoorde uit een prachtige tip-in en liet Jaap Stockmann kansloos. Vervolgens scoorde de oud speler van SCHC nogmaals uit een vrije slag. De heren van bondscoach Paul van Ass wisten het tij niet meer te keren voor rust en gingen met een achterstand de rust in.

Na de rust gaat het gelijk op. Nederland krijgt de eerste corner, maar deze wordt goed gestopt door keeper Hamish McGregor. Ook in de tweede helft kon de Nederlandse ploeg niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. De heren kregen kansen alleen werd er aan de andere kant van het veld gescoord. Met nog meer dan twintig minuten te spelen was het Jacob Smith die zorgde voor de 1-3 voorsprong. De Kiwi’s hadden de verdedigende zaken goed op orde. Oranje had moeite om er doorheen te komen. Toch lukte het een aantal keer voor het Nederlands elftal om erdoor heen te komen. Zo wist de ploeg een aantal kansen te behalen en ook te scoren. Jeroen Hertzberger wist Oranje weer terug in de wedstrijd te brengen door een strafcorner binnen te pushen. Na de aansluitingstreffer bleven de Oranje heren de aanval zoeken en kwamen uiteindelijk op gelijke hoogte door een goal van Valentin Verga. Hij reageerde attent op een rebound en dook de bal in de goal.

Na de gelijkmaker bleef het lange tijd rustig. Het spel golfde op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Nederland werd nog wel twee keer gevaarlijk via Hertzberger, maar beide kansen werden niet benut. Oranje voerde de druk wat op en wist meer kansen af te dwingen.

 

Comments (9)

 1. Caspers,Jonker,van Ass en schuurman leuke hoofdklassespelers maar komen internationaal veel teveel tekort.

 2. Caspers en Jonker wat een drama.

 3. Verga, hertzberger en schuurman lieten allemaal hun man veel te makkelijk scoren, waren goals die echt wel voorkomen hadden kunnen worden indien ze niet zo kinderlijk hadden verdedigd. Overigs vind ik hertzberger verder goed spelen, 1 vd weinig spelers die positief opviel. Vond t deze wedstrijd een beetje aan creativiteit ontbreken aan nederlandse kant, veel balletjes breed en naar achter maar dat had ongetwijfeld te maken met het verdedigende concept van nieuw zeeland (althans daar houd ik het maar op), tevens te weinig gezien van jongens die het team nu zouden moeten gaam dragen dan wel van jongens die er al langer bijzitten en nu voor hun kans moeten gaan. Benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen dit toernooi

 4. Laten we alsjeblieft nooit meer Caspers oproepen laat ieder toernooi als hij erbij is zien dat dit niveau te hoog gegrepen is.

 5. Dramawedstrijd!!!Veel spelers stonden stijf van de spanning op het veld. Ook een Verga, Kemperman, Stockman haalde niet hun niveau .Vermeulen fout op fout. Nee het was al stervens koud op die winderige tribune in Rotterdam en van dit spel word ik niet warm. Ook die belachelijke hoge toegangsprijzen en consumptieprijzen maken je niet vrolijk!!!

 6. amsterdammer

  Zie het zo: De bondscoach kan op dit toernooi lekker experimenteren. Kwalificatie voor de WK is vanwege thuisvoordeel allang een feit. Hij zal ook heus wel zien wat hij ziet. Voldoen spelers onder “druk” niet dan zal hij zijn conclusies trekken. En wat die toegangsprijzen betreft, idd veel te hoog. Dat zegt dus wat over het belang van dit toernooi….. Er zal te weinig publieke belangstelling zijn. Hoe het zit met sponsoren weet ik niet…..

 7. Addo de Voogd

  Buiten de prestaties en de publieke opkomst, ook belangrijk, hoop ik dat de blessure van Sander de Wijn meevalt. We zijn nu 24 uur verder en er is nog geen enkele mededeling gedaan. Ik hoop dat het meevalt maar ben er niet gerust op.

 8. Die jongens hebben ook weinig rust. Twee weken per jaar geen hockey en verder intensief trainen. De Wijn al redelijk wat blessures gehad dit jaar. Hoop dat er ook gekeken wordt of daar een relatie tussen is. Dit is wel heel erg spijtig voor hem.

 9. @Kees, dit heeft natuurlijk niks met rust of geen rust te maken, dit is pure pech die iedereen had kunnen overkomen.

Reageer