HWL3 Brasschaat: De finale (dames)

De slotdag voor de vrouwen op de Hockey World League in Brasschaat. In tropische temperaturen vochten acht teams zaterdag om de laatste kansen. Medailles en olympische kwalificatie; het lag nog allemaal in het verschiet. 

Nederlands elftal Oranje HWL RU

10.30 uur 7/8: Italië – België 2-4

Een illusie armer, maar met opgeheven hoofd sloot België het toernooi in eigen land. Tegen Italië leken de Red Panthers tegen een nieuwe teleurstelling aan te lopen toen ze op achterstand kwamen. Onze zuiderburen lieten zien over mentale veerkracht te beschikken door dit om te buigen naar een voorsprong en hetzelfde te doen bij een latere remise.

13.00 uur 5/6: India – Japan 1-0

Een duel om de vijfde plek op de HWL, maar de Aziatische tegenstanders wisten dat de strijd belangrijker was dan dat. De vijfde plek zou zomaar nog eens de toegangskaart tot de Olympische Spelen kunnen zijn. Het leverde een energieke wedstrijd op, helaas zonder veel doelpunten. Alleen Rani Rani, uitblinker bij India dit toernooi, kwam tot scoren. Het ene doelpunt was voldoende voor de wedstrijd.

15.30 uur 3/4: Australië – Nieuw-Zeeland 4-2

Ondanks eerder verlies in de poulefase tegen de Kiwi’s, pakte Australië op het cruciale moment van de verliezersfinale de winst en daarmee de bronzen plak op de HWL. Nieuw-Zeeland, dat domineerde in de poulewedstrijden, stond al binnen vijf minuten met 2-0 achter. Aan het eind van Q1 was het reeds 3-0. De Black Sticks kwamen deze achterstand niet meer te boven. Jodie Kenny kwam niet tot scoren, maar pakte desalniettemin de topscorerstitel met tien doelpunten.

18.00 uur finale: Nederland – Zuid-Korea 2-1

Nederland had het moeilijk tegen Zuid-Korea, en kwam voor het eerst dit toernooi op achterstand. Dankzij doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel en Ellen Hoog, in de slotfase, trok Oranje de zege toch nog naar zich toe. Nederland wint deze halvefinaleronde van de HWL.

Eindstand HWL 3 Brasschaat:

1. Nederland
2. Zuid-Korea
3. Australië
4. Nieuw-Zeeland
5. India
6. Japan
7. België
8. Italië
9. Polen
10. Frankrijk

Reageer