HWL3 Brasschaat: De halve finales (heren)

België haalde de finale door van India te winnen en daarmee kreeg het thuispubliek precies wat het wilde. Daarnaast kreeg het nog een topwedstrijd voorgeschoteld in de andere halve finale tussen Australië en Groot-Brittannië.

België-India-heren-WK-RU van Aubel

13.00 uur 5/8: Ierland – Pakistan 1-0

Ierland speelt ten koste van Pakistan de laatste wedstrijd om de vijfde plek, door een doelpunt van Alan Sothern in de 46ste minuut werd het 1-0. Rashid Mehmood noemde het een zwarte dag voor Pakistan. Het Aziatische land plaatst zich door de nederlaag voor het eerst niet voor de Olympische Spelen. Het hoger geklasseerde Pakistan drukte wel, maar Ierland stond stevig en pakte de winst via een strafcorner.

15.30 uur 5/8: Maleisië – Frankrijk 4-1

Maleisië was zeer effectief tegen Frankrijk. De Europeanen pakten in eerste instantie de voorsprong na een gelijkopgaande openingsfase. De tegentreffer was het signaal voor Maleisië om aan te zetten en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Naarmate de Aziaten uitliepen, zetten de Fransen daar steeds meer fysiek spel tegenover. Dit resulteerde in een hoop tijdstraffen voor de Fransen. Het lukte hen niet daarmee de Maleisische dominantie te doorbreken.

18.00 uur halve finale: India – België 0-4

Met drie doelpunten kreeg Florent van Aubel (foto) opponent India op de knieën, tot grote tevredenheid van het thuispubliek. De Belgen domineerden in de halve finale tegen de Aziatisch kampioen en kwamen door een goal van Tanguy Cosijns zelfs tot 0-4. In de eindstrijd wacht Australië, een droomfinale volgens de Belgische media.

20.30 uur halve finale: Australië – Groot-Brittannië 3-1

De halve finale tussen Australië en Groot-Brittannië was een middenveldgevecht tot Blake Govers vlak voor rust de score opende uit een strafcorner. Met deze treffer bracht Govers zijn totaal op zeven, waarmee hij momenteel topscorer van het toernooi is. Nick Catlin maakte gelijk, maar twee minuten later stonden de Britten alweer op achterstand dankzij Daniel Beale. Jacob Whetton maakte er tenslotte nog 3-1 van. De Kookaburras spelen de finale tegen België. De Britten moeten op voor brons tegen India.

Reageer