HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 2 (dames)

In de Hockey World League in Brasschaat speelden de vrouwen en mannen vandaag (zondag) voor de tweede dag poulewedstrijden. Bij de vrouwen kwamen slechts twee landen in Poule B in actie. Polen had net als de dag ervoor een zware ochtend. In Poule A waren twee wedstrijden, waaronder die van Oranje.

Verenigde Staten Amerika Australië WK dames RU
© Roel Ubels

10.00 uur Poule B: Australië – Polen 9-0

Australië had geen kind aan Polen, dat een dag eerder ook al een pak op de broek kreeg. Polen, met MOP-spelers Marlena Rybacha en Natalia Wisniewska in de gelederen, heeft in twee wedstrijden nu 21 doelpunten tegen en nog geen enkele keer gescoord.

14.00 uur Poule A: Zuid-Korea – Nederland 1-2

Nederland kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar door slordig spel lukte het Oranje niet een comfortabele voorsprong op te bouwen tegen Korea. Een schaarse aanval van de opponent leidde zelfs tot een strafcorner en een doelpunt. Pas in het laatste kwart kon de Nederlandse formatie opnieuw op voorsprong komen en de wedstrijd naar zich toe trekken.

20.00 uur Poule A: Frankrijk – Japan 1-6

Na de walk over tegen Nederland, had Frankrijk tegen Japan misschien gehoopt op nieuwe kansen. De Aziaten gunden de opponent echter heel weinig, en liepen in Q1 al uit naar 0-3 door doelpunten van Yuri Nagai, Shihori Oikawa en Akane Shibata. De Franse dames kwamen nog wel tot scoren. Elysee Lecas maakte twee minuten voor tijd de eerste Franse treffer van dit toernooi.

Reageer