HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 2 (heren)

In de Hockey World League in Brasschaat speelden de vrouwen en mannen vandaag (zondag) voor de tweede dag poulewedstrijden. Bij de mannen kwamen slechts twee landen in Poule A in actie. Gastland België kwam voor het eerst in actie in Poule B.

Engeland - België heren WK RU
© Roel Ubels

12.00 uur Poule B: China – Maleisië 2-3

Gezien de ranglijst had winnen van China (31) een koud kunstje moeten zijn voor Maleisië (12). Het bleek een lastiger klusje. De Maleisiërs kwamen in het tweede kwart op 0-2, maar China kwam in Q3 terug tot 1-2. In het laatste kwart scoorden beide ploegen nogmaals.

16.00 uur Poule B: Groot-Brittannië – België 2-2

België kon in de eerste wedstrijd voor het thuispubliek niet overtuigen tegen Groot-Brittannië. Het kwam nog wel op voorsprong in de negentiende minuut, maar zag de Britten de overhand nemen. Pas in het vierde kwart kwamen de Red Lions weer langszij.

18.00 uur Poule A: Australië – Frankrijk 10-0

Frankrijk had geen schijn van kans tegen regerend wereldkampioen Australië. In het eerste kwart kwamen de Kookaburras al op 4-0, waardoor het gat met de nummer achttien van de wereld wel geslagen was. De Europeanen zullen hun pijlen moeten richten op Polen, één van de zwakkere broeders in Poule A.

Reageer