HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 4 (dames)

Na een rustdag kwamen de heren en dames dinsdag in Brasschaat weer in actie op de derde ronde van de Hockey World League. Bij de vrouwen stonden twee wedstrijden, waaronder die van Oranje, op het menu.

Oranje Nederland Japan dames RU5673 Welten
Welten tussen twee Japanse verdedigsters. (c) Roel Ubels

14.00 uur Poule B: Nieuw-Zeeland – India 5-0

Na de wedstrijd tegen Polen, bleek het duel met India opnieuw een mooie kans voor Nieuw-Zeeland om aan het doelsaldo te werken. Het werd 5-0 voor de Black Sticks, met een treffer van Olivia Merry en twee goals van zowel Kirsten Pearce als Gemma Flynn, die haar doelpuntentotaal daarmee op zes brengt. De Kiwi’s gaan fier aan kop in Poule B met fantastische cijfers. De topwedstrijd morgen tussen België en Australië zal bepalen wie Nieuw-Zeelands uitdager wordt.

20.00 uur Poule A: Japan – Nederland 0-4

Ook de derde wedstrijd op de HWL werd een prooi voor het Nederlands elftal. Oranje domineerde en hield het achterin goed dicht, Joyce Sombroek werd één keer echt op de proef gesteld. Xan de Waard, Naomi van As en de jubilerende Maartje Paumen (2x) scoorden. Kelly Jonker deed niet mee bij Nederland, zij viel tegen Korea uit met een hamstringblessure.

Reageer