HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 4 (heren)

Na een rustdag kwamen de heren en dames dinsdag in Brasschaat weer in actie op de derde ronde van de Hockey World League. Bij de mannen stonden drie wedstrijden, waaronder ééntje van gastland België tegen China, op het menu. 

Sardar Singh India

12.00 uur Poule B: Groot-Brittannië – Ierland 2-2

Na acht minuten spelen keken de Ieren (foto) al tegen een 2-0 achterstand aan. Barry Middleton en Chris Griffiths waren de doelpuntenmakers voor Groot-Brittannië in het eerste kwart. Ierland gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich via goals van Kyle Good en John Jackson terug naar een remise. Liefst zeven verschillende spelers moesten gedurende de wedstrijd plaatsnemen op de strafbank. Saillant detail: er stonden twee broers op het veld. Mark Gleghorne speelt voor Groot-Brittannië, jongere broer Paul voor Ierland.

16.00 uur Poule A: India – Polen 3-0

‘s-Middags speelden India en Polen in Poule A tegen elkaar. De Aziaten wonnen met 3-0 door doelpunten van de broertjes Yuvraj en Devindar Walmiki en aanvoerder Sardar Singh (foto), voormalig speler van Bloemendaal. Het is de tweede zege op rij voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass, waardoor de Indiërs Poule A momenteel aanvoeren.

18.00 uur Poule B: België – China 6-0

Na een remise tegen Groot-Brittannië, kon het thuispubliek nu echt juichen voor de Red Lions. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee walste over China heen, het werd 6-0. Amaury Keusters was de grote man bij onze zuiderburen, hij was verantwoordelijk voor de helft van de productie. Voormalig hoofdklassespelers Simon Gougnard en Thomas Briels pikten ook een goaltje mee.

Reageer