HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 7 (heren)

Op dag zeven wachtte een belangrijke wedstrijd voor België tegen Maleisië, koploper in Poule B. Ook de kraker tussen Pakistan en India was door het publiek in Brasschaat te bewonderen. 

Engeland Australië heren WK RU Govers

14.00 uur Poule B: Ierland – China 6-0

China kreeg binnen 24 uur twee zware nederlagen te verduren. Donderdag verloren de Aziaten met 8-1 van Groot-Brittannië, buurland Ierland versloeg China vrijdag met 6-0. Alan Sothern schoot drie keer raak voor de Ieren. Smet op de winst was het uitvallen van Kampong-doelman David Harte met een nekblessure.

16.00 uur Poule A: Pakistan – India 2-2

Bondscoach Paul van Ass zei in een eerder interview India niet meer in te mogen als hij verloor van Pakistan. De Indiërs kwamen achter, maar tot een verlies kwam het niet. Twee minuten na de tweede treffer van Imran Muhammad, maakte ook Ramandeep Singh zijn tweede en bracht zijn land op gelijke hoogte

18.00 uur Poule B: Maleisië – België 0-2

Een goede zege voor de Belgen op Maleisië. Onze zuiderburen lieten het thuispubliek juichen en pakte met de overwinning ook de koppositie over van de opponent. De winst werd in een paar tellen bewerkstelligd, Dorian Thierry en Simon Gougnard scoorden binnen twee minuten van elkaar.

20.00 uur Poule A: Australië – Polen 4-0

Gezien de eerdere uitslagen dit toernooi hield Australië het bescheiden tegen Polen. Een 4-0 overwinning was het resultaat na 60 minuten hockey. De broertjes Kieran (foto) en Blake Govers scoorden, alsmede Jacob Whetton en Simon Orchard. Polen heeft geen kans meer op de kwartfinales, de Kookaburras stevenen af op groepswinst.

Reageer