HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 8 (dames)

Dag acht van de Hockey World League in Brasschaat. Op het veld van KHC Dragons speelden de dames zaterdag hun laatste poulewedstrijden. De meeste kwartfinales stonden al vast, waardoor de duels veelal verplichtte nummertjes bleken. Op het programma: een Aziatisch onderonsje, Oranje tegen Italië, onze zuiderburen tegen het in bloedvorm verkerende Nieuw-Zeeland en Australië – India.

Australië Polen dames RU
(c) Roel Ubels

12.00 uur Poule A: Japan – Zuid-Korea 0-1

Zuid-Korea pakt de tweede plaats in Poule A, dankzij een benauwde zege op Japan. Jong Eun Kim zorgde voor de Koreaanse winst met een doelpunt in de zeventiende minuut. De tweede plek betekent dat Zuid-Korea tegen België speelt in de kwartfinales. Japan wordt vierde en treft Australië in de volgende ronde.

14.00 uur Poule A: Nederland – Italië 9-0

Oranje kan vol zelfvertrouwen uitkijken naar de kwartfinale op dinsdag, de afsluitende poulewedstrijd werd met 9-0 van Italië gewonnen. De vrouwen van Sjoerd Marijne waren dominant en bleven, zelfs in het laatste kwart, hongerig naar het goal. De koppositie in Poule A betekent een kwartfinale tegen India.

16.00 uur Poule B: België – Nieuw-Zeeland 0-2

Nieuw-Zeeland sluit de poulefase fantastisch af. De Kiwi’s wonnen ook het vierde duel en mogen trots zijn op het feit dat ze nog geen enkel doelpunt tegen kregen. Van de 21 goals die de Black Sticks tot nu toe maakten, vielen er twee in de wedstrijd tegen België. De Red Panthers kwamen mee in het hoge tempo van Nieuw-Zeeland, maar konden weinig creëren. De 0-2 uitslag was een logisch gevolg.

18.00 uur Poule B: Australië – India 4-2

Jodie Kenny was het goudhaantje bij de vice-wereldkampioen. De Australische nam de vier doelpunten van haar land voor haar rekening. India zette daar twee treffers tegenover, maar het lot was al bezegeld. De Aziaten worden vierde in Poule B en spelen dinsdag tegen Nederland. De Hockeyroos worden runner-up en gaan het uitvechten met Italië.

Reageer