HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 6 (dames)

Op dag zes van de Hockey World League in Brasschaat stonden derde en vierde poulewedstrijden op het programma bij de vrouwen. Na de wedstrijd van gastvrouw België, werd reikhalzend uitgekeken naar het duel tussen Nieuw-Zeeland en Australië, om de koppositie in Poule B. 

Verenigde Staten Amerika Australië WK dames RU
Madonna Blyth speelde haar 304de interland voor Australië tegen Nieuw-Zeeland © Roel Ubels

10.00 uur Poule A: Zuid-Korea – Frankrijk 11-0

Voor de tweede keer in vijf dagen stapte Frankrijk met een 11-0 nederlaag van het veld af. Op de openingsdag van de HWL in Brasschaat won Oranje met die getallen van de Fransen, donderdag was Zuid-Korea met 11-0 te sterk. In de eerste helft hielden de Aziaten zich nog rust met slechts één doelpunt per kwart, maar na de thee kwam de scoringsmachine goed op gang.

12.00 uur Poule A: Japan – Italië 2-2

Japan kwam twee keer op voorsprong in de wedstrijd tegen Italië, maar net zo vaak maakte Valentina Braconi weer gelijk voor de Europeanen. Japan blijft vierde in poule A, maar hoeft niet meer te vrezen. Door het verlies van Frankrijk, zijn de Aziaten zeker van een plekje in de kwartfinale

18.00 uur Poule B: Polen – België 0-2

België won van hekkensluiter Polen en bezet nu de derde plek in Poule B. Manon Simons en Emilie Sinia scoorden voor onze zuiderburen. Polen is door het slechte doelsaldo zo goed als zeker van de vijfde plek en zal tegen Frankrijk spelen voor de negende plaats op dit toernooi.

20.00 uur Poule B: Australië – Nieuw-Zeeland 0-2

De wedstrijd van de dag van de topper uit Poule B tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Anita Punt opende vlak na rust de score voor de Black Sticks. Met dit doelpunt kroonde de kleine aanvaller zich tot Nieuw-Zeelands topscorer aller tijden. Ella Gunsen maakte de 0-2. Madonna Blyth, aanvoerder van de Hockeyroos, speelde haar 304de interland en heeft daarmee de meeste caps voor een Australische hockeyspeelster.

Reageer