HWL3 Brasschaat: Oranje soeverein naar poulewinst

Oranje kan vol zelfvertrouwen uitkijken naar de kwartfinale op dinsdag, de afsluitende poulewedstrijd werd met 9-0 van Italië gewonnen. De vrouwen van Sjoerd Marijne waren dominant en bleven, zelfs in het laatste kwart, hongerig naar het goal. De koppositie in Poule A betekent hoogstwaarschijnlijk een kwartfinale tegen India.

Oranje Nederland dames RUO6052747 Paumen
Maartje Paumen neemt een strafcorner © Roel Ubels

Maartje Paumen zette zichzelf reeds na drie minuten op het scorebord. De aanvoerders strafcornerinzet was niet geweldig, maar voldoende om Martina Chirico te verschalken. De Den Bosch-speelster scoorde voor het einde van Q1 nogmaals, wat voor de Italiaanse bondscoach Fernando Ferrara aanleiding was Chirico vanaf het tweede kwart te vervangen voor Maria Donati.

De wissel had niet het gewenste effect. Caia van Maasakker maakte de derde treffer ook uit een strafcorner, al was haar inzet zeker niet onhoudbaar. Ook de uitblinkende Ellen Hoog pikte een doelpuntje mee in Q2. Larissa Meijer, die speelminuten gegund werd ten koste van eerste keus Joyce Sombroek, had nog geen bal gehad.

Op hetzelfde tempo bleven de dames de voorsprong vergroten. Lidewij Welten bracht de score na rust naar 5-0 en Paumen completeerde haar hattrick met een doelpunt uit opnieuw een strafcorner. Marloes Keetels, wederom Welten en Carlien Dirkse van den Heuvel waren in Q4 verantwoordelijk voor de goals. Meijer had zich in de tussentijd één keer moeten strekken, al verdween de Italiaanse strafcornerinzet zonder haar interfereren naast het Nederlandse doel.

Dinsdag gaat het toernooi verder voor Oranje, met waarschijnlijk een wedstrijd tegen India, de nummer vier uit Poule B. Italië wordt ondanks de grote nederlaag derde in Poule A en speelt, hoe het er nu naar uitziet, tegen Australië.

Reageer