HWL3 Brasschaat: Paumen viert 200ste cap met twee doelpunten tegen Japan

De derde wedstrijd op de Hockey World League in Brasschaat werd ook een prooi voor het Nederlands elftal. Na een hele ruime zege op Frankrijk en een hele summiere op Korea, werd het dinsdag tegen Japan 0-4. Kelly Jonker deed niet mee bij Nederland, zij viel tegen Korea uit met een hamstringblessure.

Oranje-Nederland-Roel-Ubels-Paumen
© Roel Ubels

De meest recente ontmoeting tussen Japan en Nederland was op de Champions Trophy in Mendoza. Toen pakte Maartje Paumen met een treffer in de laatste minuut de overwinning voor Oranje. Iets langer terug, vorig jaar op het wereldkampioenschap in Den Haag kende Nederland minder moeite met de Aziaten. Het werd toen 6-1.

De wedstrijd op de HWL had meer weg van het wk-treffen. Nederland was vele malen sterker dan de opponent en bouwde dit geleidelijk op naar een 0-4 stand. Paumen, die net als Mayumi Ona haar 200ste interland speelde, opende de score met een rake sleeppush. Naomi van As bracht vijf minuten voor rust haar ploeg op 0-2.

Q3 was er één om snel te vergeten, beide ploegen creëerden nauwelijks mogelijkheden. In het laatste kwart vond Nederland haar dominante spel weer terug. Paumen sierde haar jubileum op met een tweede doelpunt, haar vijfde van het toernooi. De aanvoerder gleed een mooi ingestudeerde strafcorner binnen op aangeven van Caia van Maasakker. Ook Xan de Waard pikte een goaltje mee tegen de Cherry Blossoms.

Nederland blijft lijstaanvoerder in Poule A. De formatie van Sjoerd Marijne is nu vier dagen vrij en speelt zaterdag tegen Italië.

 

 

 

 

 

Reageer