HWL4 Raipur: Australië verslaat Oranje in halve finale

De halve finale van de eindronde van de Hockey World League bleek het eindstation voor Nederland. De ploeg trof wereldkampioen Australië en was niet bij machte de Kookaburras een kopje kleiner te maken. Constantijn Jonker en Mirco Pruyser poetsten de in de eerste 22 minuten opgelopen achterstand nog weg, maar het doelpunt van Matt Gohdes kwam Oranje niet meer te boven.

Het Nederlands elftal keek uit naar de confrontatie met angstgegner Australië. Een mooie krachtmeting om te kijken waar de ploeg van Max Caldas staat en bovendien de uitgelezen kans om enigszins wraak te nemen voor de verloren WK-finale. In het eerste kwart leek de wedstrijd uit te lopen op een desillusie voor Oranje. De Aussies waren veel beter en kregen kans op kans. Het doelpunt in de achtste minuut van Dylan Wotherspoon was meer dan terecht.

Het tweede kwart werden de krachtsverschillen iets minder groot, maar het was nog steeds Australië dat de dienst uitmaakte. Daniel Beale maakte in de 22ste minuut de 2-0. Oranje zette de opmars door, wat in de voorlaatste minuut van de eerste helft resulteerde in de aansluitingstreffer van Jonker, redelijk uit het niets.

Pruyser bracht Nederland na rust zelfs op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker nam Australië weer het voortouw en werd Jaap Stockmann opnieuw flink getest. De Bloemendaal-goalie was niet berekend op de knappe reflectie van Matt Gohdes in de 42ste minuut. Vlak voor het affluiten van het derde kwart mocht Mink van der Weerden aanleggen voor een paar strafcorners. Zijn inzetten werden goed verdedigd door de defensie van de nummer één van de wereld. De 3-2 van Gohdes bleek de winnende, want in het laatste kwart werd niet meer gescoord. Australië speelt zondag de finale tegen de winnaar van het duel tussen India en België. Nederland neemt het eerder die dag op tegen de verliezer daarvan.

Reageer