HWL4 Raipur: Behoudend Oranje naar halve finale

Oranje is erin geslaagd de halve finales van de Hockey World League in Raipur te bereiken. Dat ging minder makkelijk dan de meeste kenners vooraf dachten: het werd 2-0 tegen Canada. Constantijn Jonker en Roel Bovendeert troffen doel voor Nederland.

Dat het eerste doelpunt van Oranje in de 26ste minuut viel en de ploeg van Max Caldas pas in Q3 een strafcorner toegewezen kreeg, is illustrerend voor de kwartfinale. Nederland, de mondiale nummer twee, speelde behoudend tegen Canada, de nummer veertien. Oranje had meer balbezit, maar was zuinig met de doelpogingen.

Een aantal maal kwamen de Noord-Amerikanen door de Nederlandse defensie. Aanvoerder Scott Tupper kreeg in het tweede kwart goede mogelijkheden en ook Gabriel Ho-Garcia zorgde voor de nodige aanvallende impulsen. Opvallend moment was toen laatstgenoemde een backhandschot op Pirmin Blaak afvuurde, dat gesmoord werd door de borstkas van teamgenoot Matthew Guest.

Jonker scoorde zoals gezegd vlak voor de rust. Het doelpunt kwam voort uit een mooi opgezette aanval van Oranje waar Glenn Schuurman, Mirco Pruyser en Valentin Verga bij betrokken waren. Robert van der Horst zag enkele minuten voor tijd een gaatje in de Canadeze defensie en sloeg de bal strak op Pruyser. Zijn schot werd gekeerd door tweede goalie Antoni Kindler, maar Bovendeert rondde de rebound koeltjes af. Het moment van de 2-0 was ietwat tegen de verhoudingen in, daarvoor had Blaak twee keer goed gered op inzetten van Guest.

Reageer