HWL4 Raipur: Kwartfinales bekend

De finaleronde van de Hockey World League is inmiddels vijf dagen onderweg. Twaalf poulewedstrijden hebben de affiches in kwartfinales bepaald. Oranje en Groot-Brittanië eindigen, beide ongeslagen, bovenaan hun poules. Canada en India wonnen nog niet. 

Woensdag 2 december 14:00 uur Oranje – Canada
Oranje is met twee overwinningen en een remise groepswinnaar van Poule B geworden. Die positie betekent dat de ploeg van Max Caldas het in de kwartfinale opneemt tegen de zwakste broeder van Poule A: Canada. De Canadezen, gezien hun veertiende positie op de ranglijst een verrassende aanwezige op het toernooi, verloren hun drie duels en kregen daarin 16 treffers tegen.

Woensdag 2 december 16:15 uur Australië – Duitsland
Australië eindigt in Poule A achter Groot-Brittannië en mag het daardoor opnemen tegen de nummer drie van Poule B. Zoveel voordeel halen de Australiërs niet uit hun rangschikking, want de opponent die hen te wachten staat is nummer drie van de wereld Duitsland. Onze oosterburen stellen tot nu toe weliswaar enigszins teleur, er werd namelijk nog niet gewonnen. Wel speelden de Duitsers gelijk tegen Oranje en India.

Donderdag 3 december 14:00 uur Groot-Brittannië – India
Groot Brittannië zette een knappe prestatie neer door in een poule met België en Australië bovenaan te eindigen. De Britten gooiden met name hoge ogen door hun opvallende 2-5 overwinning op de Kookaburras, de huidige nummer één van de wereld. Als groepswinnaar van Poule B neemt de ploeg van aanvoerder Dan Fox het op tegen India, dat laatste werd met slechts één punt in Poule A.

Woensdag 2 december 16:15 uur Argentinië – België
Argentinië is in Poule B tweede geworden achter Nederland en neemt het in de kwartfinale op tegen de nummer drie van Poule A: België. De Zuid-Amerikanen wonnen al van Duitsland en India, niet in de minste plaats dankzij topschutter Gonzalo Peillat. De HGC-verdediger staat na drie duel reeds op zes treffers. De resultaten van de Belgen variëren nogal. Onze zuiderburen verloren nipt van Australië, wonnen ruim van Canada en speelden gelijk tegen Groot-Brittanië. Deze kwartfinale brengt ook de twee topscorers van het toernooi tot nu toe samen: Peillat en Tom Boon.

 

 

Reageer