HWL4 Rosario: Argentinië overklast Nieuw-Zeeland in finale

De vrouwen uit Argentinië hebben beslag gelegd op de tweede editie van de Hockey World League. In de finale was het gastland vele malen sterker dan Nieuw-Zeeland.

Gelijk aan de kwartfinale tegen Nederland toonde de Zuid-Amerikanen zich tot het bot gemotiveerd en streden voor elke bal. Met het voltallige publiek achter zich overrompelden Las Leonas de Kiwi’s vanaf de eerste minuut.

Het eerste kwart kwamen de Black Sticks schadevrij door, maar achttien seconden in Q2 brak Maria Campoy, de kleine aanvalster die zich dit toernooi in de kijker speelde door haar vechtlust, door de Nieuw-Zeelandse verdediging en sloeg de bal door de benen van Sally Rutherford. Naamgenoot Maria Campoy maakte op slag van rust de 2-0 uit een rebound na een strafcorner.

Anita Punt leek na rust het tij te keren in Nieuw-Zeelands voordeel. Zij pushte een strafcorner hard in de kruising. Argentinië was alles behalve onder de indruk en bouwde in de resterende minuten verder aan de 5-1 zege. Doelpunten kwamen van Carla Dupuy, Noel Barrionuevo en Delfina Merino.

Met een push in de kruising deed Anita Punt (die een Nederlandse vader heeft) nog wat terug uit een strafcorner, maar in het vervolg was Argentinië weer de baas en speelde bij vlagen showhockey. Via Carla Dupuy, Noel Barrionuevo en Delfina Merino liep de ploeg uit naar 5-1.

Comments (7)

 1. Zo win je dus een wedstrijd of finale !
  Puur op wilskracht, vechtersmentaliteit, vechten voor elke bal.
  We zagen hier een passie en hongerigheid die we bij onze dames momenteel niet zien
  Onze dames zijn verzadigd en verwend.
  Ja ze roepen wel dat ze voor goud gaan maar dat zie je niet terug in het spel.
  En dat is geen negativisme maar realisme

  Phillip zei het ook: niet het meest technische of tactische team zal olym goud winnen maar het team dat er écht meer dan 100% voor wil gaan en er voor vecht

 2. Wat wil je nou? Dat mensen je gaan complimenteren of wat? Lekker belangrijk dat jij dat geroepen hebt.

  We moeten Argentinië juist dankbaar zijn dat zij de dames hebben laten zien hoe je wint als je kwalitatief niet beter bent. En het verdedigende spel hoe NL daarop kan reageren in de toekomst. Goed dat ze dit nu hebben laten zien zodat NL daarop kan reageren. Dus uiteindelijk kan het prima zijn dat dit NL goud gaat winnen. Ze hebben wel vaker dingen verloren, maar als het echt moet staat NL er eigenlijk altijd in de grote toernooien.

  Maartje Paumen, is toch echt wel gemist. Niet in grootse vorm, maar wel iemand met de winnaarsmentaliteit.

 3. Beste Lyn zet je leesbril op meid , ik zeg nergens dat ik dat geroepen heb dat maak jij er van

 4. Zo’n zelfde soort reactie van jou (waarin je typt dat je het al eerder hebt gezegd) staat er ook toen ze de halve finale niet haalden. Dus nee, geen leesbril nodig.

 5. Geen ouwe koeien uit de sloot halen Lyn
  We hebben her niet over wat ik al eerder zei maar over wat ik nu zei

  Ga gerust verder met ontkennen dat er geen problemen zijn en dat alles vanzelf goed komt

 6. Lol, je zegt 3 keer hetzelfde maar prima joh! Ik ontken niet dat er het een en ander moet gebeuren, maar beter nu dan in Rio he!

 7. waarom gebruik je 3x een ander email adres beste Lyn?
  je avatar veranderd steeds

Reageer