HWL4 Rosario: De halve finales

De finaleronde van de Hockey World League is inmiddels zeven dagen onderweg. Duitsland, Nieuw-Zeeland, Argentinië en China schopten het tot de laatste vier. De mondiale nummer één en twee, Oranje en Australië, spelen tegen elkaar om de vijfde plek. De halve finales zijn zaterdag.

Zaterdag 12 december 15:30, 7/8e plaats: Groot-Brittannië – Zuid-Korea 
Zaterdag 12 december 18:00, 5/6e plaats: Oranje Australië 
Zaterdag 12 december 20:30, halve finale: Duitsland – Nieuw-Zeeland
Zaterdag 12 december 23:00, halve finale: Argentinië – China

China – Zuid-Korea 3-1
De Chinezen gaan door in het toernooi nadat ze in de kwartfinale kundig met Zuid-Korea afrekenden. Het eerste doelpunt was voor Korea, Eun Bi Cheon omspeelde de Chinese goalie beheerst. Mengyu Wang trok de stand met een sleeppush, hard en hoog door het midden, gelijk. Xiaoxue Zhang zette haar land op 2-1. Korea besloot het de laatste minuten met een extra veldspeler te proberen, maar dat resulteerde in nog een Chinese treffer, dit keer van Qiong Wu. China treft Argentinië in de halve finale, in de groepsfase wonnen de Aziaten dat duel eveneens met 3-1.

Nieuw-Zeeland – Groot-Brittannië 2-1
Maddie Hinch was enkele maanden geleden de gevierde vrouw toen zij voor Engeland een aantal Nederlandse shoot-outs keerde en zo haar land Europees kampioen maakte. Nu, onder de vlag van Groot-Brittannië, viel Hinch de nederlaag in de kwartfinale van de HWL te verwijten. De doelvrouw, verblind door de laaghangende Argentijnse zon, miste de inzet van Merry Oliva volledig. Met nog tientallen seconden op de klok bleek dit de genadeslag voor het Europese land. Eerder in de wedstrijd hadden Anita Punt, haar negentigste internationaal gezien, en Helen Richardson-Walsh gescoord.

Australië – Duitsland 2-2 (Duitsland wint na shoot-outs: 1-2)
De Australische dames zijn sinds donderdag ook bekend met het fenomeen een ‘Duitse overwinning’. De Hockeyroos liepen in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht voor een Oceanische kwartfinale. Aanvoerder Lisa Altenburg knalde op slag van de driekwartspauze een backhandschot binnen. Vijftien minuten later, met nog vijftig seconden op de klok, kon diezelfde Altenburg binnentikken na wat geklungel in de Australische defensie. Het mentale voordeel waarmee de Duitsers de shoot-outserie ingingen, speelden ze optimaal uit.

Nederland – Argentinië 0-1
De Nederlandse dames zijn er niet in geslaagd de halve finale van de Hockey World League in Rosario te bereiken. Oranje nam in de eerste minuten het initiatief tegen aartsrivaal Argentinië, maar kwam desalniettemin op een vroege achterstand. Nederland vocht zestig minuten, al ging het vechten gepaard met slordig spel en speelden de Zuid-Amerikaanse verdedigers een dijk van een wedstrijd. Tot meer doelpunten kwam het niet, waardoor de formatie van Alyson Annan gedwongen is te spelen om de vijfde plek op deze HWL-finaleronde.

 

Reageer