HWL4 Rosario: Kwartfinales bekend

De finaleronde van de Hockey World League is inmiddels zes dagen onderweg. Twaalf poulewedstrijden hebben de affiches in de kwartfinales bepaald. Oranje en Australië eindigen bovenaan hun poules, Nederland deed dat als enige door drie keer te winnen. Zuid-Korea en Duitsland wonnen dit toernooi nog niet, maar krijgen dankzij de opzet van het toernooi desalniettemin in de kwartfinales een herkansing.

Donderdag 10 december 17:30 uur China – Zuid-Korea
Het enige wapentfeit van Zuid-Korea deze eindronde van de HWL is een gelijkspel tegen Duitsland. Daarnaast verloren de Aziaten van zowel Nieuw-Zeeland als Oranje, maar wist het onze oosterburen in de poule voor te blijven op basis van doelsaldo. Kwartfinale-tegenstander China werd tweede in Poule B. De dames verloren van Australië, speelden gelijk tegen Groot-Brittannië en wonnen van Argentinië.

Donderdag 10 december 20:00 uur Nieuw-Zeeland – Groot-Brittannië
Nieuw-Zeeland won in de groepsfase twee keer met 3-1. Oranje was, in tegenstelling tot Zuid-Korea en Duitsland, wel sterker dan de Kiwi’s. De tweede plek in Poule B koppelt The Black Sticks in de kwartfinale aan Groot-Brittannië. De Britten stelden, nadat Engeland een paar maanden eerder Europees kampioen werd, dit toernooi enigszins teleur door van Argentinië te verliezen en gelijk te spelen tegen China. Van Australië werd wel weer gewonnen.

Donderdag 10 december 22:30 uur Australië – Duitsland
Na drie groepswedstrijden voerde Australië Poule A aan. Makkelijk ging het niet. De Hockeyroos, nummer twee van de wereld, wonnen met één doelpunt verschil van zowel China als Argentinië, maar verloren van Groot-Brittannië. Het levert de Australische dames een kwartfinale op tegen Duitsland. Die Danas sloten de poulefase af als nummer vier van Poule A. Oranje won van de oosterburen en ook Nieuw-Zeeland bleek te sterk. Tegen Zuid-Korea sprokkelde de nummer negen van de wereld één puntje.

Vrijdag 11 december 01:00 uur Nederland – Argentinië
Dat Nederland en Argentinië elkaar zouden treffen op de eindronde van de HWL zat er in, maar dat het in deze fase van het toernooi is is wellicht verrassend. Nederland eindigde, als nummer één van de plaatsingslijst en regerend wereld- en olympisch kampioen, eerste in de poule. Oranje won alle drie de wedstrijd ogenschijnlijk gemakkelijk. Argentinië, momenteel de mondiale nummer drie, sloot de groepsfase als nummer vier af. De Zuid-Amerikanen openden het toernooi met een zege op Groot-Brittannië, maar verloren vervolgens van Australië en China.

Reageer