HWL4 Rosario: Oranje soeverein naar groepswinst na zege op Zuid-Korea

Het Nederlands elftal heeft zich ogenschijnlijk makkelijk als groepwinnaar in Poule A geplaatst voor de kwartfinale van de eindronde van de Hockey World League. In Rosario won Oranje ook het derde duel. Zuid-Korea werd met 5-2 verslagen, na eerdere ruime zeges op Nieuw-Zeeland en Duitsland.

Bij het eerste doelpunt liet Nederland zien in principe over de gevaarlijkste aanval van de wereld te beschikken. Ellen Hoog was letterlijk onhoudbaar en rende op zowel snelheid als behendigheid drie Koreaanse verdedigers voorbij. Uit vol galop gaf de Amsterdamse ook nog eens prachtig voor met haar backhand, Lidewij Welten kwam voor haar verdediger en werkte met een enkele stickbeweging de bal in het doel.

Dat de Aziaten terug konden komen tot 1-1 had te maken met een fout in de Nederlandse verdediging. Frederique Derkx passte niet snel genoeg en zag tot haar afgrijzen de Koreaanse Eun Bi Cheon deze misslag afstraffen. Caia van Maasakker en Anne Veenendaal grepen mis.

Direct in het tweede kwart pakte Oranje weer de leiding. Laurien Leurink werd oog in oog met de Koreaanse keepster Soo Ji Jang neergehaald. Van Maasakker pushte met scherp bij de toegekende strafbal. Ruim in het tweede kwart liet Hoog zien dat haar opponenten zich geen fouten kunnen veroorloven. Hyo Ju An twijfelde iets te lang bij het uitverdedigen, waardoor de Nederlandse spits de bal kon onderscheppen. In de cirkel aangekomen, vuurde Hoog een backhandschot op het doel: 3-1.

Zuid-Korea maakte nog de aansluitingstreffer vlak voor rust. De dames verdienden een strafcorner en met de afronding van Seung A Park was heel weinig mis. De 3-2 stand gaf de verhoudingen goed weer, Oranje was duidelijk beter, maar eveneens slordig in de passing. Zuid-Korea profiteerde optimaal.

Tien minuten na de pauze raakte Leurinks schot de paal. Kelly Jonker stond, zoals het een echte spits betaamt, klaar om de rebound binnen te tikken. Marloes Keetels pakte als aanvoerder én woman of the match ook nog een doelpuntje mee. In het vierde kwart flatste zij de 5-2 binnen.

Oranje eindigt eerste in de poule en neemt het daarom op tegen de nummer vier van Poule B: Argentinië.

 

Reageer