HWL4 Rosario: Oranje vijfde na winst op Australië

Met een overwinning op de nummer twee van de wereld, Australië, heeft Oranje de eindronde van de Hockey World League enigszins positief afgesloten. Lidewij Welten maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 42ste minuut. Oranje eindigt dankzij de zege op de vijfde plaats van deze editie van de HWL.

De opponenten van de dag zaten in hetzelfde schuitje. De twee landen eindigden als favorieten bovenaan hun poules en verloren in de kwartfinales verrassend van respectievelijk Duitsland en Argentinië. Een flinke klap voor Oranje, dat na het WK in 1994 altijd bij de laatste vier eindigde op een toernooi.

Van een mentale voorsprong van één van de twee ploegen was derhalve absoluut geen sprake. Beide ploegen dienden te winnen om de zure nasmaak dat deze HWL zou geven ietwat weg te spoelen. De Hockeyroos werden met name gevaarlijk toen Brooke Peris het op haar heupen kreeg. Het schot dat de aanvaller na de lange rush afleverde ontbeerde echter kracht.

Oranje was ook al een aantal maal dichtbij. Kitty van Male maaide een voorzet van Ellen Hoog bij de tweede paal net naast, Maria Verschoor raakte de paal en Laurien Leurink kwam bij de tweede paal net wat te kort na een goede pass van Welten.

Diezelfde Welten besliste uiteindelijk de wedstrijd. Maartje Krekelaar kwam een eind de cirkel binnen, maar werd gestuit door de Australische defensie gestuit. Eva de Goede pikte de bal vervolgens tijdens het uitverdedigen op en enterde op haar beurt de vijandelijke cirkel. Haar inzet met het puntje werd nog door goalie Rachael Lynch, maar Welten knalde de rebound onberispelijk op de zijplank van het doel.

Het toernooi en daarmee de Hockey World League zit erop voor Nederland, dat op de vijfde plek eindigt.

Reageer