India legt Oranje geen strobreed in de weg richting Rio

Het schier onvermijdelijke olympische ticket voor de Oranjevrouwen is binnen na een riante zege op India in de kwartfinale van de Hockey World League. Op het veld van KHC Dragons in Brasschaat kende Nederland geen genade met de Aziaten. Het werd 7-0, onder andere door drie doelpunten van Caia van Maasakker.

Nederland Oranje India dames RU van Maasakker
Caia van Maasakker in Oranje © Roel Ubels

Wat voor soort avond het ging worden maakte Naomi van As al in de eerste minuut duidelijk. De Larense speelster scoorde reeds in de eerste minuut. Van Maasakker liet zien een prima vervanging voor topscorer Maartje Paumen te zijn, door voor de thee twee keer uit een strafcorner raak te schieten.

De SCHC-verdediger scoorde nog een keer uit een korte hoekslag, maar pas nadat Lidewij Welten met haar tweede doelpunt er 6-0 van had gemaakt.

Door deze ruime zege en de nederlaag van de Belgische dames in hun kwartfinale tegen Korea (dat als kampioen van Azie al zeker was van Rio) is ook Oranje nu al zeker van het Olympische ticket.

Donderdag speelt de ploeg van Sjoerd Marijne in de halve finale tegen Australië dat in de kwartfinale met 2-0 te sterk was voor Italië.

Reageer