IOC besluit dat de Olympische Spelen start op 23 juli 2021 - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlandse heren plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

IOC besluit dat de Olympische Spelen start op 23 juli 2021

 

De uitgestelde Olympische Spelen die dit jaar in Tokio georganiseerd zouden worden is uitgesteld naar 23 juli. Het IOC besloot dat de Spelen nu gespeeld gaan worden van 23 juli tot en met 8 augustus. 

Het besluit om de Spelen een jaar uit te stellen werd in samenspraak gedaan met alle NOC’s (Nationaal Olympische Comités). De nieuwe data is exact 1 jaar later gepland dan de geplande spelen dit jaar. De belangrijkste reden van het IOC om het evenement uit te stellen is dat de gezondheid van de sporters, publiek en familie voorop moet blijven staan.

De FIH president Dr. Narinder Dhruv Batra reageerde als volgt: ‘Ik ben blij dat het toernooi is uitgesteld. De FIH is het volledig eens met het uitstellen van het toernooi naar deze datum. Ik dank het IOC en het organiserende land Japan voor het maken van een snel besluit’.

Of het internationale hockeyprogramma in 2021 ook aangepast gaat worden is nog niet bekend. Het EK hockey zou namelijk worden gespeeld van 20 tot en met 29 augustus. Het naar voren halen van dit toernooi lijkt vrijwel onmogelijk, omdat ook de FIH Pro League in het voorjaar moet worden gespeeld. Wel maakte de KNHB afgelopen week bekend dat de contracten van de bondscoaches Max Caldas en Alyson Annan met een jaar werden verlengd.

 

Reageer