Ireen van den Assem: ‘Moeten nog effectiever worden’

Landskampioen Den Bosch troefde zondag in eigen huis Laren af. Het werd liefst 4-0. “Een mooie overwinning”, omschrijft Ireen van de Assem. En een terechte zege. “We hebben goed gespeeld, veel kansen gehad en weinig weggegeven.”

Het duurde lang voordat de Bossche ploeg het net kon vinden. Vlak voor rust wist Lieke Hulsen dan eindelijk Laren-keepster Joyce Sombroek te passeren. In de tweede helft tilde Hulsen de marge naar twee, waarna Lidewij Welten en Maartje Paumen de eindstand op het bord zetten.

Tweede helft voor ons

“De eerste helft ging op en neer, met corners aan beide kanten”, gaat Van den Assem verder. “De tweede helft was echt voor ons.”

Wilde de ploeg na de 1-1 op de eerste speeldag tegen Hurley iets rechtzetten tegen Laren? “Dat lijkt voor de buitenwereld zo. Toen hadden we ook veel kansen, maar scoorden we te weinig. We komen veel in de cirkel, maar dat ‘killen’ is wel een aandachtspunt”, zegt Van den Assem die niet denkt dat het te maken heeft met een gebrek aan scherpte.

Veel speelsters in cirkel

“Onze internationals hebben de zomer doorgetraind en ook onze speelsters van Jong Oranje. Iedereen van onze ploeg traint veel, daar ligt het denk ik niet aan. We komen vaak in situaties waarin veel speelsters van de tegenstander in de cirkel staan. Gister (zondag, red.) hebben we het best goed gedaan, maar we moeten nog effectiever worden.”

Tegen Laren ruimde coach Raoul Ehren speeltijd in voor twee Bossche talenten: Rosa Fernig en Noor Omrani, van wie Fernig vorig jaar al op 14-jarige leeftijd haar debuut maakte in het vaandelteam.

Talenten

“Het is een bewuste keuze van de club om jeugd door te laten stromen en in te passen”, legt Van den Assem uit. “In de voorbereiding hebben speelsters van de A1 met ons meegetraind. Er zit een aantal talenten aan te komen, maar we weten nog niet hoe zij zich uiteindelijk gaan ontwikkelen.”

“We hebben een mooie selectie met jonge talenten en ervaring”, gaat Van den Assem verder. “Veel mensen kunnen op verschillende posities uit de voeten, dus zijn we nog op zoek naar de ideale samenstelling. En als we wisselen, verzwakken we niet. We zijn ‘eager’ en hebben het goed naar ons zin. So far so good.”

Niveau omhoog

Komende zondag wacht Bloemendaal met de Britse olympisch kampioenen Kate en Helen Richardson-Walsh. “Het is hartstikke leuk dat zij daar spelen. Dat is goed en krikt het niveau van de competitie omhoog. Ik zou het persoonlijk leuk vinden als er meer ploegen zouden strijden om een plek in de play-offs. Dan heb je iedere week iets om voor te spelen.”

Reageer

Contact Us