Ireen van den Assem: ‘Trots op al die jonge meiden’

De dames van Den Bosch sleepten zaterdag de 17de landstitel in 19 seizoenen binnen door Amsterdam in twee duels te verslaan. Zo vanzelfsprekend als het lijkt, was het niet, zegt verdedigster Ireen van den Assem van Den Bosch op het veld van het Wagener Stadion.

‘Ik zei deze week nog: ‘Aan het begin van het seizoen dacht ik nog: Holy shit, waar gaat het heen’. We hebben wel ervaring ingeleverd, met name links en rechts achterin. Je weet dat de weg nog lang is en je hebt nog een heel seizoen om te pieken. Maar ik had wel iets van godver.’

Jonge garde

Het verlies van de ervaren krachten Merel de Blaey en Karin den Ouden werd dit seizoen prima gecompenseerd door de jonkies in het team, zoals onder meer Yibbi Jansen en Josine Koning.

‘Het geeft je zoveel energie als je ziet hoe die gegroeid zijn dit jaar. Dat vind ik echt uniek’, gaat Van den Assem verder. ‘Ze zijn echt heel jong, maar spelen eigenlijk niet jong. Af en toe spelen ze heel volwassen en je vergeet gewoon echt dat die meiden 16, 17, 18 zijn.’

Rol

Van den Assem geniet van haar rol als mentor van de jongere garde. ‘Ik heb altijd jeugdteams gecoacht en dat vind ik eigenlijk heel leuk. Het is dan ook leuk om zo’n rol in de ploeg te hebben. Misschien kan ik twee, drie procent bijdragen door hun bij de hand te nemen samen met de andere meiden, die er al wat langer bij zitten. Dat is geweldig.’

‘Ik vind het ook ergens ook wel erg leuk drie jonge meiden om mij heen, die eigenlijk heel anders verdedigen en heel anders coachen. Dat is een grote uitdaging en dat houdt jezelf ook scherp. Je moet hele andere dingen gaan coachen, een andere manier van doorstappen. Ik ben zo ongelooflijk trots op al die jonge meiden die er voor de eerste of tweede keer staan. Ik vind dit een hele grote kers op de taart van de ontwikkeling die wij als team hebben doorgemaakt’, aldus Van den Assem.

Verdediging

De verdediging van Den Bosch stond tijdens de play-offs als een huis. Het lukte Laren één keer om keepster Josine Koning te verslaan, maar Amsterdam scoorde in twee finaleduels geen enkele keer. ‘Dan vind ik eigenlijk echt ongelooflijk en dat is misschien wel de grootste winst. Dat we zo goed verdedigd hebben. Eigenlijk weten we dat we goed verdedigen dat we wel een goaltje gaan scoren. Dat is vandaag (zaterdag, red.) weer gebleken’.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Lees hier het verslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Lees hier het interview met Raoul Ehren

Lees hier het interview met Rick Mathijssen

Comments (2)

  1. Hockeyfan

    Ireen mag wat mij betreft ook vooral heel trots zijn op zichzelf. Vormde samen met Paumen, die echt weer in vorm is, een blok in de defensie. Manier waarop Ireen die corner pakt in de heenwedstrijd is niet alleen tactiek van tevoren (corners bekijken) maar vooral inzicht tijdens het spel. Had elke bal, stuurde daarbij de verdediging aan en trok aan de noodrem wanneer nodig. Hulde!

  2. Eens, ik vond Ireen ook echt goed en daardoor stond het achterin goed en dicht.

Reageer

Contact Us