Ireen van den Assem: 'We hebben nog niks' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ireen van den Assem: ‘We hebben nog niks’

De dames van Den Bosch staan op de drempel van opnieuw een landstitel. In het eerste finaleduel werd donderdag Amsterdam in het eigen Wagener Stadion met miniem verschil verslagen: 0-1. Het was volgens Ireen van den Assem een zakelijke overwinning van de titelverdediger, die dit seizoen nog steeds ongeslagen is.

“Vooral de tweede helft”, zegt Van den Assem. “Ik denk dat we de eerste helft wel echt heel erg hebben gespeeld om een goal-op-goal te maken. We wilden dat, als we voor zouden komen, ook blijven doen. We hebben volle bak druk gezet.”

Zakelijk uitspelen

“Op het einde is het niet meer mooi”, gaat Van den Assem verder. “Dan gaan zij de keeper er uithalen en hebben dan een man meer. We bleven rustig en dan moet je het zakelijk uitspelen. We hebben het goed opgelost.”

Na afloop werd er veel gesproken over het ‘doelpunt’ van Marlies Verbruggen in de eerste helft. De treffer werd eerst afgekeurd, maar na het bestuderen van de videobeelden goedgekeurd om vervolgens toch te worden afgekeurd nadat de beelden nog een keer werden bekeken door de videoscheidsrechter.

Afgekeurde treffer

“Er werd op goal geschoten toen er al gefloten was”, haalt Van den Assem de situatie terug. “Het was een zuiver doelpunt, maar omdat er was gefloten, konden ze hem niet tellen. Dat is zuur. Het scheelt denk ik net een milliseconde. In de rust hebben we gezegd: het maakt niet uit. Het is gebeurd en je kan er niets aan veranderen. We gaan op jacht naar de volgende.”

Die jacht was al snel succesvol. Zes minuten na rust liep Maartje Krekelaar de Amsterdamse cirkel binnen en flatste de bal tussen de benen van keepster Anne Veenendaal het doel in. “Er kwamen zoveel mensen op Anne af dat ik denk dat ze ook rekening hield met een voorzet. Eerlijk gezegd boeit het me niet wie er scoort en hoe we scoren, als we maar scoren.”

Geen gelijkmaker Amsterdam

Na een eerste helft waarin Den Bosch de betere ploeg was, kwam Amsterdam in het tweede bedrijf beter voor de dag. De ploeg kreeg onder meer twee corners, die echter slecht werden uitgespeeld. Ook een extra veldspeler leverde de Amsterdammers in de slotfase niet de gehoopte gelijkmaker op.

“We hebben nog niks”, concludeert Van den Assem. “We blijven met beide benen op de grond. In principe is het nu rust. Zo kun je het benaderen. Je hebt een halve wedstrijd gespeeld en speelt zaterdag de tweede helft. Ik heb er zin in, lekker in eigen huis spelen.”

Reageer