Jaap Stockmann: ‘Dit is een droomuitgangspositie’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jaap Stockmann: ‘Dit is een droomuitgangspositie’

Dat de heren van Bloemendaal dit seizoen goed voor de dag zouden komen, dat had Jaap Stockmann wel verwacht, maar niet dat de ploeg na acht competitieduels nog zonder puntenverlies fier koploper zou zijn. “Dit is een droomuitgangspositie.”

“We staan er goed voor op de ranglijst en dat geeft vertrouwen”, zegt de doelman. “Als je naar het resultaat kijkt, had je niet beter kunnen hopen.”

Meer een team

“We zijn er flink op vooruit gegaan”, gaat Stockmann verder. “Vorig jaar waren we vijfde. Terecht in mijn ogen, er zat niet meer in. We hebben dat team tot op de grond afgebrand en weer opgebouwd. We zijn nu veel meer een team en dat zie je terug op het veld. Als we het lastig hebben, trekken we alsnog aan het langste eind.”

Zo ook zondag tegen Amsterdam. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Bloemendaal op achterstand, maar slaagde de ploeg erin de score om te buigen en de drie punten te pakken. Terecht in de ogen van Stockmann. “Ik denk niet dat we heel veel beter waren. We hebben allebei prima gespeeld, maar wij hebben gewonnen op de details.”

Beter worden heeft de focus

Met de achtste overwinning op rij vergrootte Bloemendaal de voorsprong op Amsterdam, dat tweede staat, tot zes punten. “Er is pas een derde van de competitie gespeeld, dus dat zegt niet zo veel. We weten dat op dit moment de eerste plaats niets betekent. Wij willen elke keer een stapje beter worden, dat heeft de focus.”

“In de details moet het stukken scherper”, legt Stockmann uit. “Van tactiek tot rendement voorin. Ook achterin kan er minder weggegeven worden. We zijn nog niet klaar. Als je het idee hebt dat je niet meer beter kan, moet je stoppen.”

Lijn doortrekken

Met vertrouwen kan Bloemendaal zich tot de winterstop opmaken voor de confrontaties met onder meer Kampong, Rotterdam en Den Bosch. “We hebben Oranje-Rood, HGC en Amsterdam gehad. Het is lekker dat we tegen de toppers goede resultaten boeken. Het is heel belangrijk dat we dat even doortrekken. Vorig jaar hebben we het tegen de toppers laten liggen.”

Reageer