Jaap Stockmann zet punt achter loopbaan | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jaap Stockmann zet punt achter loopbaan

Jaap Stockmann heeft besloten na het seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. De 33-jarige doelman maakte het nieuws bekend op de website van Bloemendaal, waar hij sinds 2004 onder de lat staat.

Stockmann speelde liefst 14 seizoenen bij Bloemendaal en won vijf keer de landstitel en twee keer de EHL. Ook was de keeper actief in de HIL, de Indiase profcompetitie, waar hij in 2014 werd verkozen tot meest waardevolle speler.

Oranje

In de periode van 2010 tot 2016 was Stockmann de eerste keer van Oranje. De 140-voudig international, in 2014 uitgeroepen tot beste doelman van de wereld, behaalde met het nationale team onder meer zilver op de Olympische Spelen in 2012 en het WK in 2014. Een jaar later werd hij Europees kampioen. Na de Olympische Spelen in 2016 zette de sluitpost een punt achter zijn interlandcarrière, omdat Stockmann van mening verschilde met bondscoach Max Caldas over het roulatiesysteem.

“Ik heb mijn hart verloren aan Bloemendaal en dat zal altijd zo blijven. We verwachten eind juli ons eerste kind en natuurlijk hopen we die over een aantal jaren als Musje op het veld te zien”, zegt Stockmann over zijn aankomende afscheid.

Trots

Commissaris tophockey Floris-Jan Bovelander zegt: “We zijn ongelooflijk trots op wat Jaap voor Bloemendaal heeft gedaan de afgelopen jaren én nog steeds doet. Met slechts 16 tegentreffers is het ook dit seizoen weer indrukwekkend. We hopen er met Jaap een mooi seizoenseinde van te maken met meerdere finales.”

De opvolger van Stockmann is inmiddels gevonden en het is een oude bekende: Maurits Visser. Visser speelde de gehele jeugd bij Bloemendaal en was twee seizoenen reservedoelman achter Stockmann. De afgelopen drie seizoenen droeg Visser de kleuren bij Den Bosch. In die periode stond hij bij Jong Oranje tijdens het WK onder de lat. Sinds een jaar maakt Visser deel uit van de trainingsgroep van Oranje.

Talentvolle keepers

“Bij Bloemendaal hebben we traditioneel veel talentvolle keepers, Maurits is er daar één van. We zijn blij dat we hem de kans kunnen bieden om terug te komen naar zijn oude club”, zegt Bovelander.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (2)

  1. Floppieenteun

    Jammer dat Stockmann stopt. Een van de beste keepers die Bloemendaal en Nederland ooit gehad heeft. Visser als vervanger is een logische keuze. Visser is een van de meest talentvolle jonge keepers van Nederland en heeft al redelijk wat ervaring opgebouwd (twee jaar tweede keeper achter Stockmann (Halve finale EHL), 3 jaar keeper van Den Bosch en eerste keeper van het Nederlands elftal (jeugd WK U21). Bovendien inmiddels alweer ruim een jaar toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal (samen met drie andere keepers). Visser is verder een echte Bloemendaler en bovendien een sympathieke gast. Een echte teamplayer, ligt goed in de groep.

  2. Jaap bedankt voor je fantastische keeperswerk in de hockeywereld!

Reageer