Jamie Dwyer: ‘Ik voel me met de dag meer op mijn gemak’

Jamie Dwyer keerde vrijdagavond terug in de Hoofdklasse. De Australiër maakte zijn eerste competitieminuten voor Bloemendaal in de gewonnen thuiswedstrijd tegen hdm (6-0). “Het voelt goed om thuis te zijn”, zegt Dwyer, die in de periode 2004-2011 ook al voor de Mussen actief was.

“Het kost even tijd om te wennen aan de Nederlandse manier van spelen”, gaat Dwyer verder, die twee weken geleden in Nederland arriveerde. “Het is een beetje anders dan de Australische stijl waaraan ik gewend ben, maar ik heb een goede trainingsweek achter de rug en een goede week in Barcelona (Eerste ronde EHL, red.). Ik voel me met de dag meer op mijn gemak. Het is goed om weer tophockey te spelen.”

Ruime zege

Bloemendaal had vrijdag in de zesde competitiewedstrijd weinig problemen met hdm. De promovendus werd met 6-0 verslagen nadat in het eerste kwart al de stand 5-0 op het bord prijkte.

“We speelden zeer goed in het eerste kwart en scoorden vijf mooie doelpunten”, blikt Dwyer terug. “Als het 5-0 is dan is het lastig om te blijven pushen. Over het algemeen is 6-0 winnen goed. De meeste voldoening gaf de hoeveelheid kansen die we creëerden en de hoeveelheid kansen die de tegenstander heeft gekregen, dat waren er niet veel. Dus dat hebben we goed gedaan.”

Voldoening

Ondanks de ruime overwinning vindt Dwyer dat de ploeg nog beter kan. “Er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar. Dat is zeker. Je speelt nooit de perfecte wedstrijd. Maar de zege geeft voldoening.”

“We hebben na Barcelona opnieuw een stap gezet”, vervolgt Dwyer. “Wat we niet wilden, was na een goede week in Barcelona terugkomen en dan in niveau te zakken. We willen omhoog. Dat hebben we vanavond gedaan en dat is belangrijk.”

Wedstrijdfit

Zondag gaat Bloemendaal op bezoek bij een andere promovendus, SCHC. Het is het sluitstuk van twee dubbelweekenden op rij voor de Mussen. “Voor een oude man als ik zijn het veel wedstrijden in korte tijd. Maar het is belangrijk, om te wennen aan de speelstijl en om in vorm te geraken. De afgelopen maanden heb ik niet zo veel gespeeld dus het is goed om wedstrijden te spelen en wedstrijdfit te geraken.”

Reageer

Contact Us