Jamie Dwyer keert terug bij Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jamie Dwyer keert terug bij Bloemendaal

Jamie Dwyer keert terug in de Hoofdklasse. De Australiër gaat spelen voor Bloemendaal, de club waarvoor hij tussen 2004 en 2011 ook al speelde. In die periode werd Dwyer vier keer landskampioen en won hij met de Mussen de EHL en de Europa Cup.

De vijfvoudig wereldspeler van het jaar gaat zijn hockeyactiviteiten in Bloemendaal combineren met de introductie van zijn eigen hockeymerk, JDH|Jamie Dwyer Hockey, in Nederland. De beslissing viel tijdens het Europees kampioenschap in Amsterdam. Daar ontmoette Dwyer veel oud-ploeggenoten, logeerde hij in een spelershuis en begon het weer te kriebelen.

Geweldige kans

Bestuurslid Pepijn Post: “We hebben altijd contact gehouden met Jamie. Hij scoutte bijvoorbeeld talent voor ons in Australië. We waren tevreden met de groep, maar die was wel wat smal. Als Jamie dan zo enthousiast is om terug te komen, is dat een geweldige kans om de selectie te versterken.”

De fans van Dwyer, en dat zijn er velen bij Bloemendaal, moeten nog enkele weken geduld hebben. Omdat hij met vrouw en kinderen overkomt, moet er heel wat geregeld worden.

Nieuwe gezichten

Naast Dwyer zijn Sander ’t Hart, Xavi Lleonart Blanco, Tim Swaen en Floris Wortelboer de nieuwe gezichten in de groep van Bloemendaal. De Mussen namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van Wouter Jolie en Rogier Hofman die hun carrière beëindigden, en van Daniel Beale en Blake Govers die terugkeerden naar eigen land vanwege verplichtingen voor het nationale team. Daniël Aarts maakte de overstap naar Den Bosch.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer