Jamie Dwyer neemt afscheid van Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jamie Dwyer neemt afscheid van Bloemendaal

Met de winst van de EHL-titel neemt Jamie Dwyer afscheid van Bloemendaal. Met zijn vrouw en twee kinderen keert de Australiër terug naar zijn vaderland.

“Ik moet Michel (van den Heuvel, coach red.) bedanken en het team dat ik dit seizoen kon meedoen. Het was fantastisch. Maar nu ben ik klaar. Ik ben te oud! Maar ik ga de club zeker missen”, zegt Dwyer in een interview met de officiële website van de EHL. Ook doelman Jaap Stockmann en Xavi Lleonart namen afscheid van Bloemendaal.

Al eerder actief voor Bloemendaal

De 39-jarige vijfvoudig wereldspeler van het jaar kwam vorig jaar zomer naar de club waarvoor hij tussen 2004 en 2011 ook al actief was. In die periode werd Dwyer vier keer landskampioen en won hij met de Mussen de EHL en de Europa Cup.

Dit seizoen riep Amsterdam in de halve finales van de play-offs om de landstitel Bloemendaal een halt toe. Ook moest de ploeg het EHL-ticket laten aan Oranje-Rood. De Mussen revancheerden zich afgelopen weekend door de Europese titel te veroveren.

EHL maakt alles goed

“Het was jammer dat we niet onze beste wedstrijd tijdens de play-offs hebben gespeeld, maar vandaag (zondag, red.) hebben we dat met de EHL goed gemaakt”, zegt Dwyer.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer