Jan Jorn van ‘t Land: ‘Onze jongens valt niets te verwijten’

Amsterdam en HGC maakten er zondag een spectaculaire wedstrijd van. “Promotie voor het hockey”, omschrijft HGC-coach Jan Jorn van ’t Land het duel dat zijn ploeg met 5-4 verloor. “Het is een flinke teleurstelling, maar ik kan mijn jongens niets verwijten.”

“We hebben van tevoren een gameplan opgesteld en dat hebben de jongens goed uitgevoerd”, legt Van ’t Land uit. “Het heeft helaas niet mogen baten.”

Scoreverloop

HGC begon prima aan het duel en stond na tien minuten met 2-0 voor. Amsterdam knokte zich terug naar 2-2, maar nog voor rust kwam de Wassenaarse ploeg opnieuw op voorsprong. In de tweede helft tilde HGC de marge naar twee. Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Amsterdam kwam opnieuw terug en pakte de drie punten door in de slotminuut de 5-4 te scoren.

“We moeten kritisch op onszelf zijn. Je staat 2-0 en 4-2 voor. Dat mogen we niet weggeven. Je hoopt de 5-2 te maken, zodat zij een mentale opdoffer krijgen, maar die viel niet. Ook kregen we nog een gigantische kans op 5-4. Je moet jezelf belonen”, zegt Van ’t Land. “Dit doet niets af aan de kwaliteiten van Amsterdam. Ze bleven maar gaan en klapten erop.”

Blessure Reid-Ross

Alle Amsterdamse treffers kwamen voort uit een strafcorner en dat terwijl cornerspecialist Justin Reid-Ross met een blessure aan de kant zat.

“Als Reid-Ross in het veld staat, is de corner voorspelbaarder. Nu moesten we anticiperen en we kunnen niet alles dichtlopen. Tigges schiet er twee mooi binnen. Eén gaat er via de uitloper in en één in de rebound. Daarvan kan je zeggen: dat is ietwat gelukkig. De laatste was een goede uitspeelcorner.”

Kwaliteit

“Dat is ook de kwaliteit van Amsterdam”, gaat Van ’t Land verder. “Vorig jaar hebben ze ook enige tijd zonder Reid-Ross gespeeld. En dat heeft ze in deze wedstrijd wel geholpen. Ze zijn het gewend en dat is jammer voor ons.”

Ondanks de flinke teleurstelling over de nederlaag ziet Van ’t Land dat HGC op de goede weg zit. “We hebben laten zien dat we goed meekunnen. Als je gister (zondag, red.) wint, zet je drie stappen vooruit. Nu zet je maar één stap vooruit. We zijn goed bezig en het begint steeds beter te lopen. We moesten een beetje opstarten en met elkaar verbinding maken in het veld. We groeien, maar er valt nog veel te winnen.”

Comments (1)

  1. Is Hiebendaal alweer terug? Of nog steeds geblesseerd?

Reageer

Contact Us