Jasper Luijkx en Salva Piera Bresca naar Kampong

Met de komst van Spaans international Salva Piera Bresca en Jong Oranje-speler Jasper Luijkx, uitkomend voor Den Bosch, heeft Kampong definitief de herenselectie voor komend seizoen rond.

Piera Bresca kwam de afgelopen seizoenen uit voor Real Club de Polo en bereidt zich momenteel met het Spaanse team voor op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De middenvelder speelde 70 interlands voor de nationale ploeg.

Salva-Piera-Bresca

Fysiek sterk

“Salva is een fysiek sterke middenvelder die offensief en zeker defensief specifieke kwaliteiten heeft welke we al langere tijd wilde toevoegen aan het team. Door zijn komst komen ook de andere middenvelders meer in hun kracht te staan”, zegt Kampong-coach Alexander Cox.

De 20-jarige Luijkx wordt herenigd met zijn oudere broer Pepijn, die twee seizoenen geleden de overstap van Den Bosch naar Kampong maakte. Luijkx maakt op dit moment deel uit van de trainingsgroep van Jong Oranje dat het WK-jeugd gaat afwerken in India.

Talent

Cox: “Jasper is een talentvolle aanvallende middenvelder/spits met veel snelheid waardoor hij perfect past in het spel dat we graag willen spelen. Voor nu en voor de toekomst heel mooi dat hij voor ons komt spelen.”

Met het verlengen van de contracten van vrijwel de hele huidige selectie, het aantrekken van Piera en Luijkx, en de komst van Kai de Jager als nieuwe assistent-coach, is de selectie voor komend seizoen rond.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (1)

  1. Floppieenteun

    Redelijke aankoop van Kampong, alleen niet de echte buitenlandse top en minder dan Alegre. Vind het aantrekken van Luijkx echt een prima zet. Beide spelers zorgen voor een vooral bredere selectie. Denk dat Kampong serieus voor alle prijzen gaat meedoen.

Reageer

Contact Us