Jelle Galema: ‘Mooie stap gezet’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jelle Galema: ‘Mooie stap gezet’

De spelers van Oranje-Rood zaten zondag enigszins teleurgesteld in de dug-out na het 1-1 gelijkspel tegen Bloemendaal. De gezichten fleurden echter op toen ze hoorden dat Kampong in de slotminuut Rotterdam, directe concurrent voor deelname aan de play-offs, met 4-3 had verslagen.

“We zijn er nog niet, maar dit is wel cruciaal. We hebben een mooie stap gezet. Volgende week kunnen we de play-offs binnenhalen en dat is het belangrijkste”, zegt Jelle Galema.

Blaak houdt Oranje-Rood op de been

Oranje-Rood mocht doelman Pirmin Blaak dankbaar zijn dat Bloemendaal slechts één keer scoorde. Blaak was in het vierde kwart kansloos op de inzet van Tim Swaen vanaf de kop van de cirkel, maar de doelman was onpasseerbaar voor Jamie Dwyer, Florian Fuchs, Roel Bovendeert en Xavi Lleonart.

Ook Oranje-Rood creëerde kansen, met name in het derde kwart. Niek van der Schoot miste tot tweemaal toe in kansrijke positie. Op dat moment leidde de Eindhovense ploeg met 1-0 dankzij diezelfde Van der Schoot. De middenvelder werd aangespeeld en sloeg de bal met een harde klap in de bovenhoek.

Kansen gehad

“Ik denk gewoon dat het belangrijk is dat je vandaag (zondag, red.) een mooi punt pakt tegen Bloemendaal. Het was denk ik een echte topper. Het was veel schaken. Wat dat betreft is een 1-1 wel mooi”, zegt Galema, maar zo vervolgt hij: “We hebben toch wel kansen gehad om eventueel te winnen. Zeker na rust lagen er wel kansen om op een grotere voorsprong te komen.”

Desalniettemin is Galema tevreden. “Je hebt gewoon een goede pot gespeeld. Als groep hebben we het goed gedaan. In het begin van het seizoen waren we af en toe verdedigend niet echt top, maar vandaag (zondag, red.) hebben we laten zien dat we in een topwedstrijd met topaanvallers echt als een blok stonden. Dat geeft de burger moed om het zo te zeggen.”

Enorme stappen gemaakt

En dat is een prettige constatering met de play-offs in het vooruitzicht. “Langzaamaan denk ik dat we op de goede weg zijn. We hebben als groep enorme stappen gemaakt. Laten we het bekronen met een play-offplek en dan kan alles gebeuren.”

Het zal voor Galema de laatste play-offs zijn in het shirt van Oranje-Rood. Vorige week maakte hij zijn overstap naar Den Bosch bekend. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

Moeilijke beslissing

“Het was een zeer lastige beslissing. Ik heb daar heel zorgvuldig over nagedacht. Ik denk dat het goed voor mij is”, zegt Galema. “Ik was niet echt per se op zoek naar een nieuwe uitdaging. Soms komen bepaalde dingen op je pad.”

“Het totaalplaatje klopte daar gewoon. Ik voelde mij er goed bij. Ik denk dat het mij veel gaat brengen zowel als mens als hockeyer. Dat neemt niet weg dat ik hier negen fantastische jaren heb gehad en hopelijk dadelijk met een glimlach afscheid kan nemen. Met een glimlach door de voordeur met de titel.”

Reageer