Jeroen Hertzberger tekent contract voor het leven bij Rotterdam

Jeroen Hertzberger speelt de rest van zijn loopbaan bij Rotterdam. De aanvoerder van het vaandelteam zette zijn handtekening onder een contract voor het leven.

‘Rotterdam is mijn club’, zegt Hertzberger ‘Ik zal nooit voor een andere club uitkomen. De club heeft mij opgeleid en het platform gegeven om alles uit mezelf te halen. Nog steeds is er geen betere plek om tophockey te bedrijven. De komende jaren wil ik de club weer naar de top drie van Nederland en Europa helpen. Als ik ooit stop, dan beëindig ik mijn carrière bij Rotterdam.’

Waardevol

‘Jeroen is een voor Rotterdam belangrijke speler, niet alleen in het veld, maar ook daar buiten’, zegt voorzitter Edwin Brouwers. ‘Dat maakt hem tot een in meerdere opzichten zeer waardevolle speler.’

Hertzberger speelt sinds 2003 voor Rotterdam en was aanvoerder van het team dat in 2013 landskampioen werd. ‘Uit deze contractverlenging spreekt een enorme waardering. Rotterdam is mijn club. Ik ben er trots op mijn steentje te hebben mogen bijdragen aan wat de club is geworden en tot nu toe heeft bereikt’, zegt Hertzberger.

Play-offs

‘Na de Olympische Spelen beginnen we met een nieuwe coach en met enkele nieuwe, internationaal ervaren spelers aan een nieuw seizoen. Drie jaar geleden zijn we landskampioen geworden, maar de laatste twee seizoenen hebben we ons net niet kunnen plaatsen voor de play‐offs. Plaatsing voor die eindstrijd is ons doel. Dáár wil ik bij helpen.’

Comments (7)

 1. Bij het voetbal staat er dan altijd bij hoeveel ze verdienen 🙂

 2. Zal nooit zoveel zijn als bij voetbal maar geeft wel aan wat voor een mens Hertzberger is. Wat een fantastisch gebaar en wat een clubliefde. Hulde!!!

 3. Dit is toch super! Beter dan al die kinderen die op hun 17e al vier verenigingen hebben gezien, omdat papa en mama hoge verwachtingen hebben.

 4. Floppieenteun

  Een van de betere spitsen van Oranje van de laatste jaren. Had hem graag bij Bloemendaal gezien, en laten we eerlijk zijn, dan had hij ook nog een keer kampioen geworden :-). Goede zet van Rotterdam. Helaas is de rest van de selectie (op Bakker, Turkstra, Polkamp en van Ass na) niet sterk en breed genoeg voor een volgende titel.

 5. Hahaha, ja, laten we eerlijk zijn. Wanneer was Bdaal voor t laatst kampioen en wanneer Rdam?
  Maar idd met de aankopen die Bdaal dit jaar heeft gedaan moeten ze kampioen worden. Iedere plek minder is ronduit teleurstellend.

 6. Goed nieuws. Je moet er toch niet aan denken dat Herzberger in t shirt van Bloemendaal loopt. Ben het eens met de constatering dat Rotterdam geen buitenlandse toppers heeft gehaald sinds Ahmed, Abbas, Knowles, Child, Archibald, Wilson en Edwards. Alles uit het buitenland dat daarna kwam geen wereldtop, maar meer aanvulling van de selectie. Ben benieuwd naar die drie nieuwe Engelsen en die kiwi. Maar vrees dat het meer versterking in de breedte is. Vind wel dat Rdam iets te kort wordt gedaan. Met 3 NL internationals, 3 engelse, 1 kiwi, Polkamp en V Puffelen, staat er toch een selectie van formaat. Van Dam, Bakker, en Van Eldonk allen jong oranje. Gerretsen clubicoon en verder vond ik Melkert ook goed aanhaken afgelopen seizoen. Wellicht niet voor de titel en playoffs halen wordt ook uitdagend, maar ze doen wel mee. En ze zullen zeker punten pakken van de andere topclubs…

 7. Floppieenteun

  @Lee, inderdaad geen slechte selectie. De drie Nederlandse internationals zijn allemaal top. Polkamp vind ik daar (in goeden doen) ook bijhoren. Ook hebben ze drie sterke jong oranje spelers. Vooral Bakker is een erg goede speler. Verder is Gerretsen inderdaad een prima speler. De rest is zeker niet slecht, prima zelfs, maar wel meer voor de breedte van de selectie. Echte buitenlandse top (Ahmed, Abbas, Knowles en Child) ontbreekt naar mijn idee. Vind Rotterdam zeker wel een play-off kandidaat, maar denk dat ze daarvoor net te kort komen.

Reageer

Contact Us