Jeroen Hertzberger: ‘We hebben genoeg kansen gehad om te winnen’

Rotterdam heeft een goed seizoen niet kunnen bekronen met de landstitel. De ploeg verloor zaterdag in eigen huis ook het tweede finaleduel na shoot-outs van Kampong. Voor Rotterdam-aanvoerder Jeroen Hertzberger en zijn teamgenoten restte slechts het zilver.

“We balen heel erg”, begint Hertzberger. “Wij zijn zeer teleurgesteld, maar ik moet Kampong feliciteren. Ze hebben het goed gedaan. Ze hebben op het juiste moment de dingen goed gedaan en daardoor verdiend kampioen.”

Twee keer snel op achterstand

Meteen na de afslag keek Rotterdam al tegen een 1-0 achterstand aan. “Wat daar gebeurde weet ik even niet. Het is ongelooflijk. Dat mag natuurlijk niet. De tweede helft gebeurt helaas hetzelfde. Dat is gewoon echt heel klote. Maar goed. Het knaagt wel een beetje, want we hebben twee keer niet gewonnen van die gasten en staan met lege handen.”

Rotterdam dolf net als woensdag het onderspit in de shoot-outserie, nadat de ploeg in de reguliere speeltijd tot twee keer toe een achterstand ongedaan maakte. Daarnaast miste de ploeg een strafbal. De inzet van Hertzberger werd door doelman David Harte gekeerd.

Kansen gehad om te winnen

“We hebben genoeg kansen gehad om te winnen”, blikt Hertzberger terug op het duel voor eigen publiek. Geen tweede titel voor Rotterdam, dat voor het eerst sinds twee seizoenen weer meedeed aan de play-offs.

“We mogen best trots zijn op dit seizoen, maar we zijn natuurlijk allemaal topsporters en allemaal fanatiek dus van een tweede plek worden we niet zo vrolijk.”

Reageer

Contact Us