Jeroen Hertzberger: ‘We zijn een ploeg om rekening mee te houden’

Na Bloemendaal en Amsterdam bemachtigde Rotterdam zondag na de 2-1 zege op Hurley het derde play-offticket. Na twee jaar afwezigheid doen de Rotterdammers weer mee in de strijd om de landstitel. “We zijn een ploeg om rekening mee te houden”, zegt Jeroen Hertzberger.

“Het is leuk om weer mee te doen om de prijzen”, gaat Hertzberger verder. “Dit is waar Rotterdam thuishoort. Ik denk dat we klaar zijn voor de play-offs. We hebben veel ervaring en een hoop jongens hebben internationale toernooien gespeeld. We weten wat ons te wachten staat. De komende twee weken gaan we de puntjes op de i zetten.”

Geen extra druk

Voor Rotterdam was zondag de opdracht simpel. Bij winst op Hurley was het play-offticket binnen. Extra druk voelde Hertzberger niet binnen de ploeg. “Misschien onbewust. Het was meer dat Blair (Tarrant, red.) vroeg uitviel, waardoor er mensen op andere plekken gingen spelen. Het is knap dat we het voor elkaar hebben gekregen de wedstrijd binnen te harken.”

Hurley kwam op voorsprong via een rake strafcorner van Shannon Boucher, maar nog voor rust maakte Harry Martin gelijk. In de tweede helft pakte Rotterdam de winst dankzij een doelpunt van Simon Egerton.

Hadden scherper moeten zijn

“We begonnen de eerste en tweede helft goed. Je weet dat Hurley zijn huid duur verkoopt en ik vond ze bij vlagen ontzettend goed. Wij hadden scherper kunnen zijn. Het had 4-1, 5-1 moeten zijn, maar winnen is winnen en een wedstrijd voor het einde staan we bij de laatste vier.”

Het was alweer de zesde overwinning op rij voor Rotterdam, dat een sterke tweede seizoenshelft afwerkt. “De tweede helft is heel ok, om door een ringetje te halen zoals je zegt. De eerste seizoenshelft moesten we aan elkaar wennen. Het was best wel een nieuw team en een nieuwe dynamiek.”

Niet dé titelfavoriet

De goede serie na de winterstop maakt Rotterdam misschien wel tot de favoriet voor de titel, maar daarin wil Hertzberger niet mee. “Bloemendaal staat vanaf ronde één bovenaan. Dat is de echte favoriet. En Amsterdam is ook al een paar weken safe. Ik zie ons niet als de favoriet, maar wel een ploeg om rekening mee te houden.”

Komende zondag gaat Rotterdam op bezoek bij Bloemendaal, een ploeg die wellicht de woensdag erop de tegenstander kan zijn in de eerste ronde van de play-offs. “Wij gaan ons klaarstomen voor de halve finale, maar we doen dat niet door te zeggen: Bloemendaal, jij mag de punten hebben. Wij gaan door met winnen.”

Reageer

Contact Us