Jeroen Hertzberger: ‘We zijn op de goede weg’

“Ik denk dat het een leuke wedstrijd was voor de toeschouwers”, zegt Jeroen Hertzberger van Rotterdam over het duel met Oranje-Rood (4-4). “Uiteindelijk was het zoals een topwedstrijd hoort te zijn, in een hoog tempo. En met 4-4 op het bord een terechte uitslag.”

Rotterdam kwam tegen Oranje-Rood één keer op voorsprong, maar moest ook tot drie keer toe een achterstand wegwerken. In de slotminuut voorkwam Simon Egerton een Rotterdamse nederlaag. Opnieuw een puntendeling voor de havenstedelingen die vorige week op de eerste speeldag al met 3-3 gelijkspeelde tegen HGC.

Punten

“Ik had liever zes punten gehad”, zegt Hertzberger. “Het zat er echt in. Tegen HGC hadden we moeten winnen. Gister (zondag, red.) was het fifty-fifty. We moeten niet teveel gelijkspelen. Je kan beter twee keer winnen en drie keer verliezen dan vijf keer gelijkspelen, dan heb je al meer punten. Maar de concurrentie loopt niet weg.”

Het is voor Rotterdam dit jaar misschien wel een nieuwe start. De ploeg, die zich de afgelopen twee seizoenen niet wist te plaatsen voor de play-offs, onderging een kleine transformatie. Reinoud Wolff werd als coach opgevolgd door Albert Kees Manenschijn en er werden acht nieuwe spelers aangetrokken.

Op de goede weg

In de aanloop naar de start van de competitie wonnen de Rotterdammers de ABN AMRO Cup, een zege die volgens Hertzberger goed was voor het zelfvertrouwen van de selectie. “We zijn een nieuw team met ups and downs. Dat heeft tijd nodig, maar we zijn op de goede weg”, legt Hertzberger uit.

“We hockeyen goed en op een gegeven moment moet je dan ook gaan winnen”, gaat Hertzberger verder. “We konden goed mee met de kampioen (Oranje-Rood, red.) en bij vlagen hadden we de wedstrijd kunnen winnen. We hebben veel spelers met kwaliteiten aan de bal, maar we zijn nog iets te kwetsbaar. We krijgen iets te veel goals tegen. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Doel om te winnen

Komende zondag hoopt Rotterdam eindelijk de drie punten te pakken. De ploeg dient dan wel af te rekenen met Almere, dat ook twee punten heeft uit twee wedstrijden en opzien baarde met een doelpuntloos gelijkspel tegen Kampong.

“Het wordt een moeilijke wedstrijd”, blikt Hertzberger vooruit. “Almere is een goed gecoacht en gemanaged team. Maar we maken er geen geheim van dat wij ernaartoe gaan om te winnen. Dat is ons doel.”

Reageer

Contact Us