Jip Krens: ‘Hockey is goed, resultaat blijft achter’

Het lukte Tilburg zondag opnieuw niet om voor eigen publiek een wedstrijd winnend af te sluiten. Dit keer was in de Brabantse derby Den Bosch met 4-0 te sterk. “Als je het wedstrijdbeeld bekijkt, is het niet onterecht”, zegt Tilburg-speler Jip Krens over de uitslag.

Het duel viel vlak na rust in het slot. Den Bosch, dat in de eerste helft op 1-0 was gekomen via Tijn Stuve, scoorde in twee minuten twee keer via Sebastian Dockier. In de slotfase voegde Dylan Wotherspoon er nog een treffer aan toe.

Fouten afgestraft

“We komen met goede moed de rust uit”, gaat Krens verder, “maar we leveren de bal twee keer in en zij straffen dat meteen af. Dan is het 3-0 en is de wedstrijd gespeeld.”

“Als je er met 4-0 eraf gaat, loop je niet met een lekker gevoel van het veld. Er zijn wel dingen misgegaan, maar het was niet heel slecht”, analyseert Krens. “Het is zuur dat je verliest, maar het spel biedt houvast en wordt beter.”

Moeilijk tot scoren

Scoren is het manco bij Tilburg. De ploeg produceerde in twintig duels dertig treffers. Alleen Almere is met 29 doelpunten minder productief. Hekkensluiter Qui Vive heeft zelfs een doelpunt meer gescoord dan Tilburg.

“We hebben grote kansen, maar die maken we niet”, zegt Krens over het duel met Den Bosch. “Jake Sherren is in de winterstop uitgevallen met een schouderblessure. Die mis je gewoon. Het hockey is goed, maar het resultaat blijft achter.”

Nog steeds op veilige plek

Ondanks de nederlaag tegen Den Bosch staat Tilburg nog steeds negende, maar Hurley hijgt de ploeg in de nek. Slechts één punt scheidt beide ploegen en Almere heeft drie punten achterstand op de Tilburgers. En Almere is de tegenstander van komende zondag.

“We moeten naar onszelf kijken. Als we winnen zijn we in principe veilig. Daar ligt de focus op”, rekent Krens voor. “We gaan uit van onze eigen kracht. Het gaat gewoon goed en moeten kijken naar wat er fout gaat. Als je kijkt, twee wedstrijden voor het einde op een negende plaats en alles in eigen hand. Daar had je vooraf voor getekend.”

Vertrouwen

“Aan het einde van het liedje, na 22 wedstrijden, krijgt iedereen wat hij verdient”, concludeert Krens. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Reageer

Contact Us