Jip Krens: ‘Pieken en dalen, maar stijgende lijn zit erin’

Tilburg trof zondag voor de vijfde keer in zeven wedstrijden een topploeg. En voor de vijfde maal stapte de promovendus met een nederlaag van het veld. Rotterdam bleek met 7-1 te sterk voor de Tilburgers.

“Het ging al vrij snel mis”, vertelt Tilburg-speler Jip Krens. “We willen graag hockeyen en hoge druk spelen, maar ze gingen er meteen doorheen.”

Zuur

De Rotterdammers namen al een minuut spelen de leiding door een doelpunt van Simon Egerton. Het tweede doelpunt liet lang op zich wachten en viel pas vlak voor rust. “We kregen zelf twee corners en een grote kans die de keeper goed pakte”, gaat Krens verder. “Het is zuur dat dan één minuut voor rust de 2-0 valt.”

In de tweede helft liep Rotterdam snel uit naar 4-0, waarna Krens vanaf de strafbalstip nog iets terugdeed voor Tilburg. “Bij de 3-0 brak er wel iets. Dan wordt het moeilijk. Het was niet zo dat de fut eruit was. We leverden juist veel energie. Bij de 4-1 kregen we nog twee grote kansen.”

Hoge kant

Deze kansen werden niet benut door Tilburg. Het was Rotterdam dat scoorde. Uiteindelijk gaf het scorebord een eindstand van 7-1 aan. “7-1 is wel aan de hoge kant. Als je de wedstrijd met 5-2 afsluit, ga je met een beter gevoel van het veld af”, zegt Krens die de hoogte van de uitslag wel kan relativeren.

“Met 1-0 verliezen of met 7-1, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Nul punten is nul punten”, legt Krens uit. “In de wedstrijden tegen Rotterdam is het resultaat voor ons niet heilig. Natuurlijk zijn er dingen fout gegaan, anders krijg je er geen zeven tegen. Dat doet zeer. We moeten in deze wedstrijden juist beter worden en stappen zetten.”

Stijgende lijn

Met vier punten uit zeven wedstrijden staat Tilburg op dit moment op de negende plaats in de Hoofdklasse. Krens is gematigd tevreden over de competitiestart. “Het is met pieken en dalen, maar de stijgende lijn zit er wel in. We hebben de punten gepakt tegen de ploegen waartegen je punten moet pakken. Tegen Kampong was het niet goed, tegen Bloemendaal stonden we goed in de organisatie en tegen HGC hebben we een stap voorwaarts gezet.”

“We spelen leuk, aanvallend. Geen laf hockey. We worden niet echt weggetikt. Het zijn leuke wedstrijden om naar te kijken”, zegt Krens die baalt dat hij dit seizoen nog geen velddoelpunt heeft gemaakt. “In vergelijking met de Overgangsklasse krijg je minder ballen. Je moet meer doen met de ballen die je krijgt.”

Vertrouwen putten

Zondag krijgt Krens een nieuwe kans op het maken van het velddoelpunt. Tilburg neemt het dan op tegen landskampioen Oranje-Rood, dat zich in een lastige periode bevindt. “We moeten vooral naar onszelf kijken en hard werken. In principe is Tilburg-uit voor clubs niet leuk. HGC en Bloemendaal waren close wedstrijden en daar moeten we vertrouwen uit putten.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Rotterdam en Tilburg

Reageer

Contact Us