Joep de Mol: ‘Er zat meer in’

Joep de Mol hield een dubbel gevoel over aan het duel van zijn ploeg Oranje-Rood op de twaalfde speeldag tegen Kampong (3-3). “Dat je mag balen van een 3-3 tegen Kampong is een goed teken. Ik denk dat we trots mogen zijn op onszelf hoe we vandaag hebben gespeeld.”

“Op basis van ons spel en het aantal kansen hadden we volgens mij wel mogen winnen”, gaat De Mol verder. “Het is gewoon zonde. Ik had eerder het gevoel dat de 4-2 ging vallen dan de 3-3. Er zat meer in en dat is het gevoel dat blijft hangen.”

Doelpunten Constantijn Jonker

De 3-3 viel slechts een paar minuten voor tijd. Constantijn Jonker verschalkte in de slotfase doelman Pirmin Blaak. De Kampong-spits had de score ook al geopend. Een minuut na de afslag van het duel werd Jonker door Robbert Kemperman aangespeeld. De aanvaller bleef koel en wipte de bal over Blaak in het doel.

De sluitpost van Oranje-Rood voorkwam daarna dat Kampong verder kon uitlopen. Zo redde Blaak op de inzet van Philip Meulenbroek, die vrij kon uithalen nadat Mark Rijkers mistastte na een scoop van Bjorn Kellerman.

Overtal benut

Sander de Wijn werd vervolgens bestraft met een groene kaart waarna Oranje-Rood de overtalsituatie ten volle uitbuitte. De ploeg draaide in twee minuten de achterstand om in een voorsprong. Niek van der Schoot maakte uit een moeilijke hoek gelijk en daarna zette De Voogd met een tip uit een corner van Mink van der Weerden Oranje-Rood op 2-1.

“Ik weet niet of het een groene kaart was”, zegt De Mol over de situatie waarin De Wijn dacht een vrije slag mee te krijgen en er vervolgens met de bal vandoor ging. De scheidsrechter had de vrije slag echter toegekend aan Oranje-Rood en toonde de Kampong-aanvoerder de groene kaart.

Kantelpunt

“Het was wel een beetje een kantelpunt in de wedstrijd”, zegt De Mol. “Vanaf dat moment konden wij echt het initiatief pakken en ze onder druk zetten. We hebben de situatie ook wel goed uitgespeeld.”

Martijn Havenga maakte direct in het tweede kwart uit een strafcorner gelijk voor Kampong, maar Oranje-Rood ging met een voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Thomas Briels. Lang leken de Eindhovenaren de drie punten in de tas te hebben, maar Jonker besliste in het slot anders.

Uitgelopen op Rotterdam

Ondanks het puntenverlies blijft Oranje-Rood vierde. De ploeg liep zelfs een punt uit, naar twee punten verschil, op naaste concurrent Rotterdam dat vijfde staat. De Rotterdammers gingen verrassend onderuit tegen Pinoké. “We pakken in ieder geval een puntje op ze. Het is dan best zuur dat we dan vandaag (zondag, red.) niet hebben gewonnen dan had je helemaal afstand kunnen nemen.

Na een moeizame start van het seizoen waarin Oranje-Rood slechts een punt pakte uit de eerste drie wedstrijden is de Eindhovense ploeg al sinds de zesde speeldag de nummer vier in de Hoofdklasse.

Stappen maken

“Ik denk als je kijkt hoe we vandaag staan te hockeyen en hoe we het vandaag voor elkaar hebben, dat we heel veel stappen aan het maken zijn”, zegt De Mol. “Vooral verdedigend vind ik dat we het goed doen. En zoals je ziet hebben we ook genoeg kansen weten te creëren.”

“Dat gevoel moeten we meenemen naar Amsterdam (volgende week, red.) en daar drie punten gaan pakken”, gaat De Mol verder. “Dat zal niet makkelijk gaan, want het is echt een goede ploeg. Maar het zal moeten. Wil je de play-offs halen, wil je kampioen worden, dan moet je van iedereen kunnen winnen. Dat is ons doel en daar gaan we voor.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong

Bekijk de foto’s van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong Deel 1 en Deel 2

Reageer

Contact Us