Jong Oranje-speelster Ilse Kappelle maakt zich op voor haar tweede Livera Hoofdklasse finale

 

In de finale van de Livera Hoofdklasse nemen Amsterdam en Den Bosch het vanavond tegen elkaar op. Om 20.30 uur gaat Den Bosch proberen revanche te nemen tegen Amsterdam voor de verloren kruisfinale in de Europa Cup. In de laatste onderlinge ontmoeting won Amsterdam op eigen veld van Den Bosch. Hoofdklassehockey kijkt vooruit met Amsterdam verdedigster Ilse Kappelle.

De jonge Ilse Kappelle gaat deze week haar tweede finale spelen in de Livera Hoofdklasse. Het aanstormende talent van Amsterdam kent een aantal lastige jaren, waarbij zij werd getroffen door een zware knieblessure. Drie jaar geleden verhuisde Kappelle naar Amsterdam en mocht daar meteen haar eerste finale spelen. Tegen Den Bosch werd toentertijd in twee wedstrijden verloren. Ook in 2017 en 2018 kon Kappelle de finale met Amsterdam spelen.

Een aantal lastige jaren door zware blessures

 

Helaas sloeg het noodlot sloeg toe in de halve finale tegen SCHC in 2017, Kappelle scheurde haar kruisband af. Natuurlijk was dit een zware teleurstelling, want niet alleen werd de finale gemist, Kappelle moest een jaar revalideren van deze zware blessure. Haar kruisband werd ‘gerepareerd’ met een stuk van haar hamstring. De revalidatie duurde lang, waardoor Kappelle ook in 2018 net niet de play-offs kon halen. Een week voordat de play-offs in 2018 zou starten kon Kappelle meedoen bij Dames 2. Een comeback naar Dames 1 kwam te vroeg. Zodoende moest Kappelle weer de play-offs aan haar voorbij laten gaan.

Alsof dit nog niet genoeg was, moest Kappelle nog een grote klap in 2018 verwerken.  De kruisband was sterk genoeg, dit keer was het de hamstring die haperde. Een scheurtje in de hamstring die zij opliep bij Jong-Oranje in Juli 2018 zorgde ervoor dat Kappelle zes weken moest revalideren. Ook bij de start van dit seizoen 2018/2019 was daar weer pech voor Kappelle. Ze kreeg weer last van haar knie waardoor ze wederom een aantal weken uit de roulatie lag.  ‘Ik heb inderdaad best wel veel pech gehad, waardoor ik nu pas mijn tweede finale kan spelen. Mijn lichaam voelt nu ontzettend sterk aan en ik maak me eigenlijk geen zorgen meer. Elke week ga ik naar het Sport Medisch Centrum waar ik mijn lichaam nog sterker probeer te maken. Dit jaar gaat het erg goed’, aldus Kappelle.

Ilse Kappelle viert feest met Amsterdam na weer een doelpunt. (c) Roel Ubels
Ilse Kappelle viert feest met Amsterdam na weer een doelpunt. (c) Roel Ubels

 

Voorbereidingen op de finales tegen Den Bosch

De eerste wedstrijd tussen Amsterdam en Den Bosch wordt een spannende wedstrijd. Waar Amsterdam vorige maand nog de Europa Cup won, was het Den Bosch die uiteindelijk de competitie als eerste mocht eindigen. ‘Den Bosch is een goede ploeg met veel wilskracht. Wij hebben in de Europa Cup laten zien dat wij dit ook hebben en dat we ze kunnen verslaan. Vanavond is het weer een nieuwe wedstrijd en staat het gewoon weer 0 – 0. Wij zullen net zoals Den Bosch keihard gaan strijden om landskampioen te worden’, zegt Kappelle. Amsterdam kon in de halve finale vrij gemakkelijk afrekenen met Oranje-Rood, terwijl Den Bosch iets meer tegenstand had van SCHC. In het drieluik met SCHC, waren het de speelsters uit Bilthoven die een derde wedstrijd tegen Den Bosch konden afdingen. ‘Ook SCHC is een sterke tegenstander. Ik denk dat Amsterdam wel vergelijkbaar is met SCHC. Beide ploegen hebben dezelfde spelmanier. Het kwartje viel net verkeerd voor SCHC, waardoor wij nu tegen Den Bosch gaan strijden’, aldus Kappelle.

Afgelopen dagen mocht Amsterdam genieten van één extra vrije dag. De ploeg van Rick Mathijssen hoefde op zondag niet aan te treden tegen Oranje-Rood. ‘Het was erg lekker om op zondag niet te hoeven hockeyen. Hierdoor hadden wij ten opzichte van Den Bosch één extra dag om te herstellen. We zijn niet als team met z’n allen gaan kijken bij Den Bosch. Wel zijn er een aantal die de wedstrijd thuis voor de TV hebben gekeken. Afgelopen dagen stonden in teken van herstel en voorbereiding voor de wedstrijd tegen Den Bosch. Een strijd gaat het vanavond worden, wij zijn er klaar voor’.

Lees hier het preview van de wedstrijd Amsterdam – Den Bosch

Door: Hans Hofstra

Reageer

Contact Us