Jonker: "De stap naar de hoofdklasse is enorm" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jonker: “De stap naar de hoofdklasse is enorm”

Vorige week was Hurley al kampioen geworden. De ploeg van Peter Jonker won met 9-3 van Push en was die dag al zeker van het kampioenschap, waardoor de Amsterdammers volgend seizoen (weer) in de hoofdklasse spelen.

“We zijn erg blij met het kampioenschap, we hebben er hard voor gewerkt,” aldus Hurley-coach Peter Jonker.

Na degradatie vorig jaar komt Heren 1 van Hurley volgend seizoen weer uit in de Hoofdklasse. Jonker kwam in de zomer van 2012 naar Hurley, hij nam het stokje over van Paul-Robert Lankhout. “Na degradatie hebben we afgesproken om weer terug te keren naar de hoofdklasse. We zijn met de groep een traject van twee jaar ingegaan om te promoveren. We zijn nu op de helft, want we willen natuurlijk het liefst handhaven,” legt Jonker uit.

Dit jaar eindigt Hurley met zeven punten los in de kampioenspoule van de overgangsklasse. “We hebben altijd bovenaan gestaan en iedereen wilde natuurlijk van de koploper winnen. We hebben wel een paar zeperds van wedstrijden gehad. We wisten dat we de beste waren, maar dan moet je het natuurlijk nog wel waarmaken en dat is gelukt.”

Er zijn genoeg voorbeelden van teams die promoveren en nog niet één jaar overleven in de hoofdklasse. Het is Hurley zelf overkomen in het seizoen 2011-2012 en dit jaar zagen we Voordaan komen en gaan. “De stap naar de hoofdklasse is enorm. Er is nog nooit een team als een granaat van achteruit doorgestoten als stabiele middenmoter,” relativeert Jonker.

“Ik geloof wel dat we wat versterking moeten hebben voor het volgende seizoen. Op een aantal vlakken zijn we enorm verbeterd en we hebben een aantal spelers van hoofdklasse niveau, maar versterking is nodig,” geeft Jonker toe.

De oefenmeester durft al een klein beetje naar volgend seizoen te kijken en hoopt natuurlijk op een mooi jaar. “Laat het naïviteit zijn door te zeggen dat we volgend seizoen in staat zijn om erin te blijven. Idealiter doen we volgend jaar mee in de competitie en kunnen we handhaven zonder play-outs te spelen. Dat is al heel knap en uitzonderlijk.”

Comments (2)

  1. ja leuk en dan SCHC eruit.. Hurley mag blijven

  2. amsterdam

    en HIC er ook bij. 5 ploegen uit NH. nachtmerrie voor de KNHB.

Reageer