Jorge Nolte aan de slag bij dames Hurley | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jorge Nolte aan de slag bij dames Hurley

Jorge Nolte is bij de dames van Hurley de opvolger van de vertrokken coach Rein van Eijk. Nolte, die voor een jaar tekende, was de afgelopen vijf seizoenen hoofdcoach bij de dames van Bloemendaal en tevens technisch directeur op ’t Kopje.

‘Ik verheug mij enorm om bij zo’n mooie en ambitieuze club als Hurley aan de slag te gaan. Er staat een prachtig talentvol team en ik kijk er naar uit om samen met de dames en de staf onze gestelde doelen te gaan verwezenlijken’, zegt Nolte die eerder ook de dames van HIC en Alecto en de heren van Qui Vive onder zijn hoede had.

Volgende fase

Anton Hijlkema, bestuurslid tophockey bij Hurley: ‘Wij zijn ontzettend blij dat wij met Jorge een zeer ervaren coach aan ons hebben kunnen binden en zijn er van overtuigd dat hij de juiste persoon is die Dames 1 een volgende fase in kan brengen.’

Comments (14)

 1. Zat er al een tijdje aan te komen.
  Niet echt verrassend, maar wel goede keuze denk ik.

 2. Waarom kiest Hurley in hemelsnaam voor deze man? Gladde praatjes maar echt geen goede coach. Willen ze met Hurley naar beneden ipv omhoog??

 3. @Schaar.

  Wat een vreemde reactie.

  Nolte promoveerde met bloemendaal met een matige selectie en handhaafde ook 2x met een matige selectie. Daarnaast paste hij eigen jeugd in. 5 jaar een team coachen is weinigen gegeven, hij zal dus echt wel meer kunnen dan hard schreeuwen. Bloemendaal gaat als TD ook met hem door, dat lijkt me ook een positief signaal.

  Hurley heeft met Van Eijk verkeerd gegokt. Die kwam blijkbaar veel tekort in de ogen van de club en/of de selectie. Nu kiezen ze voor een ervaren professional, iemand met meer ervaring in dames hockey.

  Gaan niet met de trent mee om een onervaren oud speler aan te stellen.

  Lijkt me niet zo’n verkeerde keuze.

 4. Jorge kan echt wel wat. Hurley durft tenminste te investeren in een talentvolle coach. Inderdaad veel beter dan clubs die nog steeds niet door hebben dat een goed paard nog geen goede ruiter is. Visieloos een naam aantrekken. Wat zich vaak vertaalt in het aantrekken van internationals of hoofdklasse spelers als coach. Coaches zonder ervaring en vaak ook totaal niet door hebben hoe teamprocessen werken. Laat staan dat ze spelers als mens beter maken. Succes Jorge bij een club met visie.

 5. Amsterdam

  Ik ben het met Schaar eens. Wat een fout van Hurley. Alleen maar schreeuwen. ik denk, dat Hurley volgend jaar weer op zoek moet naar een coach. Verder is hij goed in profileren bij de jeugd. Verslagje over een wedstrijd van een jeugdteam en je bent een topper.

 6. De goede trainers-coaches liggen in de dames hoofdklasse niet voor het oprapen. Vind het erg stil in de transfermarkt op MOP en OR na. Hoe gaat Pinoké bijvoorbeeld zijn vertrekkende routiniers opvangen?

 7. Pinoke is druk bezig en zal komende week aanwinsten presenteren. Desondanks hoop ik dat zij ook nog wat ervaring binnen gaan halen. Op dit moment lijken alleen MOP en Groningen zwakker. Bloemendaal heeft een goede slag geslagen met het echtpaar maar die komen maar een paar wedstrijden. Voor de rest blijft dat een matige ploeg. Ook wel benieuwd naar HDM, hebben goede jeugd maar missen ook wat routeniers

 8. Wat een negatieve reacties allemaal jongens.. geef die man een kans op Hurley. Als je heel eerlijk bent heeft hij het prima gedaan bij Bloemendaal, geen goede selectie, geen goede trainer op het veld en toch in de hoofdklasse blijven. Ik ben benieuwd welke meiden er komende weken worden gepresenteerd als daadwerkelijke versterking.

 9. @020
  Hoe kom je er nu weer op dat de twee engelse internationals bij Bloemendaal slechts komen voor een paar wedstrijden. In een interview bij Hoofdklasse.nl staat “Toch tekenden de dames allebei voor 2 jaar bij Bloemendaal.” Op deze manier wordt dit echt een roddelrubriek niet gestoeld op feiten. Ik vind deze dames een echte aanwinst voor de hoofdklasse en zeker voor Bloemendaal. Dus 020 graag feiten en geen roddels!! En die “matige Bloemendaal ploeg” heeft afgelopen seizoen wel mooi 4 punten gepakt tegen Pinoke. Wat is nu matig??

 10. 020 bedoelt dat de echtgenotes er maar in 6 wedstrijden voor de winterstop zijn, dat klopt namelijk wel. Daarna sluiten ze volledig aan geloof ik.
  Bloemendaal pakte inderdaad 4 punten, en alleen maar omdat Pinoke niet scoorde. Niet dat ik onder de indruk was van Pinoke, maar waren echt 2x beter dan Bloemendaal. Hopen dat ze een veelscorende spits weten te pakken. FYI, Bloemendaal eindigde als 11e he.

 11. @020. Ben benieuwd welke aanwinsten Pinoké haalt. Tot nu toe hoor ik dat een paar van hun talenten naar een hoofdklasseclub in het gooi gaan.

 12. @Gooi, dat is niet waar. Er doet 1 meisje uit de A1 Pinoke mee met Laren in augustus maar die gaat het niet halen.

 13. @@roddels
  Dan doet het echtpaar dus 16 van de 22 wedstrijden mee, dat zijn er niet een paar zoals 020 beweert. En Pinoke inderdaad 11e maar op 1 schamel puntje boven Bloemendaal en 1 doelpunt meer gescoord.

 14. @L..n Ik tel er 2. Moet je maar gaan kijken. Of ze het niet gaan halen in jou interpretatie. Laren laat ze niet mee doen omdat ze zo slecht zijn. Deze discussie heeft eigenlijk niets te maken met het aantrekken van Nolte bij Hurley. Dus laat ik het hier bij.

Reageer