Jorge Nolte: 'Resultaat geeft groep enorme boost' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jorge Nolte: ‘Resultaat geeft groep enorme boost’

Coach Jorge Nolte van Hurley hield een dubbel gevoel over aan het gelijkspel (1-1) op de eerste speeldag tegen landskampioen Den Bosch. “Vooraf teken je voor een gelijkspel, maar als je acht minuten voor tijd met 1-0 voor staat, ga je soms dromen en geloven in meer.”

Vooraf werd Den Bosch als tegenstander op de eerste speeldag van de Hoofdklasse niet door iedereen met veel enthousiasme begroet. “Er was een gevoel van: shit, meteen tegen Den Bosch, maar ik had iets van: yes. Den Bosch heeft een korte voorbereiding gehad en de internationals kwamen pas laat bij de groep. Dan speel ik liever nu tegen ze dan op de zesde speeldag.”

Scoreverloop

Hurley kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Pamela Raaff. De ploeg uit het Amsterdamse Bos leek na twaalf thuisnederlagen op rij tegen Den Bosch eindelijk weer eens te winnen, maar Maartje Paumen maakte met haar treffer een einde aan de droom van drie punten voor Hurley.

Ondanks de late gelijkmaker was Nolte ‘superblij’ met het punt. “Het is een fantastisch resultaat. Kijkend naar de voorcompetitie is dit onze beste wedstrijd geweest. In het veldspel konden we goed meekomen met Den Bosch en we zijn blijven hockeyen. We zijn geen ballen gaan wegslaan of scoopen.”

Boost

De uitslag tegen de landskampioen belooft veel voor de rest van de competitie, waarin Hurley vorig jaar op doelsaldo als zesde eindigde. “Het resultaat geeft de groep een enorme boost”, gaat Nolte verder. “Het zorgt voor een kleine euforie, maar ik moet ervoor zorgen dat we met de voeten op de grond blijven staan.”

Komende zondag gaat Hurley op bezoek bij Bloemendaal, een club die Nolte door en door kent. Hij is technisch directeur op ‘t Kopje en had tot de zomer Damus 1 onder zijn hoede waarmee hij in 2014 naar de Hoofdklasse promoveerde.

Speciaal

“Mijn liefde voor Bloemendaal is groot. Het zal een speciaal gevoel zijn als ik zondag naar de club fiets, maar het is ook een van de 22 wedstrijden.”

Reageer