Josien Galama: ‘Gemiste kans? Dat denk ik wel’

Er was sprake van een kater bij de dames van Bloemendaal na afloop van het verloren duel met Kampong (3-5). Niet alleen vanwege het verlies, maar meer ook het gevoel dat er meer in had gezeten tegen de Utrechtse ploeg. Een gemiste kans dus voor Bloemendaal?

“Ja, dat denk ik wel”, zegt Josien Galama. “Drie doelpunten is genoeg zou je denken, maar helaas. We komen voor, het gaat heen en weer met de doelpunten en geven het dan toch weg. En dat voelt als een kater.”

Wedstrijd

Bloemendaal begon goed aan de wedstrijd en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft draaide Kampong de score om. Bloemendaal maakte vervolgens nog gelijk, maar daarna liep de Utrechtse ploeg uit naar 2-5. Dat was de beslissing in de wedstrijd. In de slotminuut scoorde Bloemendaal nog tegen.

“We missen de rust”, verklaart Galama waarom het fout ging tegen Kampong. “We waren een beetje optimistisch en missen dan de ervarenheid en volwassenheid. We merken dat we vooruit gaan. Op de training gaat het goed. We hebben er lol in en er zit progressie in, maar op de zondag lukt het niet. Dat is wel balen.”

Strijdbaar

Met nul punten uit zeven wedstrijden staat Bloemendaal onderaan, maar Galama blijft strijdbaar. “Natuurlijk is het helemaal niet leuk. Het is geen ideale start. We hadden gehoopt op meer punten, maar ik heb de hoop nog niet opgegeven. Ik heb er vertrouwen in. We zijn nog steeds aan het groeien en we krijgen nog Oranje-Rood, Groningen en Pinoké.”

“Het is niet goed om je nu al zorgen te maken, maar de druk is er”, gaat Galama verder. “We moeten voor de winterstop een paar punten pakken. De concurrentie is nog in te halen. Ons doel is zonder de play-outs de competitie af te sluiten.”

Zonder olympisch kampioenen

Bloemendaal zal het tot de winterstop moeten doen zonder de inbreng van de olympisch kampioenen Kate en Helen Richardson-Walsh. Het echtpaar gaat op wereldreis. “Dat was al bekend, dus we wisten waar we aan toe waren”, zegt Galama, die enthousiast is over de inbreng van de Britse speelsters.

“Ik vind het heel leuk om met hen samen te spelen. Ze zijn een super aanvulling op het team. Ze brengen veel rust en extra coaching in het veld. Ze spreken allebei een beetje Nederlands, dus de coaching in het veld is ook in Nederlands. Ze zijn heel ervaren en slim, slim in het spel. Als team trainen we hierdoor ook op een hoger niveau.”

Comments (1)

  1. Er had inderdaad meer in gezeten als de spirit van de eerste helft was doorgetrokken naar de tweede. Toen werd echter zeer slecht verdedigd en gekeept. Coördinatie was compleet zoek. Elke kans voor Kampong was een doelpunt.

Reageer

Contact Us