Josien Galama: ‘Ik was wel klaar met die laatste plaats’

Blije gezichten bij de dames van Bloemendaal. De ploeg versloeg MOP (3-0) zondag in de eerste wedstrijd na de winterstop. Het betekende niet alleen de eerste overwinning voor de dames van coach Teun de Nooijer, ook de laatste plaats werd verlaten en overgedaan aan Pinoké.

“Ik ben onwijs blij”, zegt Josien Galama. “Dat gevoel, het is alweer zo lang geleden. Ik ben supertrots op het team. Met 3-0 gewonnen ook. Fantastisch. En het is fijn om van de laatste plaats af te zijn. Ik was er wel klaar mee, maar twee punten voor (op nieuwe hekkensluiter Pinoké, red.) is niet heel veel.”

Terechte overwinning

Er viel volgens Galama weinig af te dingen op de overwinning van Bloemendaal. “Ik kan wel zeggen dat het terecht is. In het begin, de eerste 15 minuten, waren we gelijkwaardig, maar daarna kregen wij de overhand in het spel. We creëerden veel kansen en haalden zeven corners. MOP heeft geen kansen gehad.”

Alle doelpunten van Bloemendaal kwamen voort uit strafcorners. “Drie uit zeven, dat is een goed rendement”, zegt Galama. “Het voelt goed. De corners haalden we ook uit mooie acties die ook een doelpunt hadden kunnen zijn.”

Kate Richardson-Walsh zet Bloemendaal op goede spoor

Galama zette tegen MOP met een tip-in de eindstand op het bord, maar Kate Richardson-Walsh had met haar twee doelpunten Bloemendaal al op het spoor van de overwinning gezet.

De Britse is samen met haar echtgenote Helen weer aangesloten bij de selectie. Het tweetal ging op wereldreis en miste hierdoor een deel van de eerste competitiehelft. “Ze brengen volwassenheid en dat voelt fijn”, zegt Galama. “Kate is het slot op de deur en dat is heel prettig.”

Op stage naar Argentinië

In voorbereiding op het tweede deel van de competitie reisde Bloemendaal af naar Argentinië. “Het was de leukste trip die ik met Bloemendaal heb gemaakt. We zijn nog nooit zo ver geweest. Het was vet om met zijn allen naar Argentinië te gaan. We hebben tegen het Argentijnse elftal gespeeld en dat was tof om te doen.”

De trip heeft de ploeg goed gedaan, zegt Galama. “Het was een onwijs goede ervaring. We zijn hechter geworden als team. We hebben een aantal nieuwe meiden in de groep en misschien waren we in het eerste deel van de competitie niet helemaal een team. Nu zijn we buiten en in het veld een team. Er is meer vertrouwen, meer rust in de ploeg in het veld. Er staat een basis om de rest van het seizoen mee verder te gaan.”

Samenvatting Bloemendaal-MOP

Reageer

Contact Us